Zelenski face planuri pentru reconstrucţia Ucrainei după război. Discuții cu președintele FMI

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară a Ucrainei şi reconstrucţia ţării după război, informează Reuters.

„Am discutat cu directorul general al FMI, Georgieva, problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi pregătirile pentru reconstrucţia de după război. Avem pl anuri clare deocamdată, precum şi o viziune asupra perspectivelor. Sunt sigur că cooperarea dintre FMI şi Ucraina va continua să fie fructuoasă”, a anunţat, duminică, preşedintele Zelenski într-o postare pe Twitter.

Kristalina Georgieva a promis sprijin pentru refacerea Ucrainei printr-un mesaj publicat, duminică, pe Twitter.

„Mulţumesc pentru conversaţia foarte bună de astăzi”, a scris Georgieva, adresându-se preşedintelui Zelenski. Directorul general al FMI a mai scris că sprijinul este „esenţial pentru a pune bazele pentru reconstrucţia unei #Ucraine competitive şi moderne.

Tot duminică, prim-ministrul ucrainean Denis Şmigal declarase că va participa la reuniunile Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale de la Washington săptămâna aceasta pentru a obține mai multă asistenţă financiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...