Zelenski nu-l vrea pe președintele Germaniei la Kiev. „Eram pregătit, dar nu s-a dorit”- Frank Steinmeier  

În timp ce mai toți liderii occidentali au fost bine primiți de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Kiev, nu același lucru se întâmplă și în ceea ce îl privește pe președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Acesta ar fi dorit să meargă la Kiev „pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană față de Ucraina”, după cum chiar el a declarat, marți. „Eram pregătit pentru asta. Dar, evident, trebuie să recunosc, nu s-a dorit la Kiev”, relatează publicația Bild.

În ultimele zile, președintele polonez Andrzej Duda (49 de ani) a intenționat să meargă în Ucraina, alături de Steinmeier și de președinții statelor baltice (Estonia, Lituania, Letonia), a afirmat, marți, Steinmeier la Varșovia.

Vizita ar fi fost posibilă, miercuri, însă, Volodimir Zelenski n-a fost de acord. Mai precis, nu vrea să-l întâlnească pe Steinmeier la Kiev, în acest moment. Ceilalți politicieni au voie, însă, să vină.

Reticența lui Zelenski față de președintele Germaniei este legată de legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia din ultimii ani. În calitate de ministru de externe, președintele neamț a avut contacte strânse, printre alții, cu ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Nu în utimul rând, Steinmeier a fost un mare susținător al controversatului gazoduct Nord Stream 2, fiind considerat un apropiat al Rusiei.

„Știm cu toții despre legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia (…) Momentan nu este binevenit la Kiev. Vom vedea dacă lucrurile se vor schimba”, a precizat un diplomat ucrainean de la Kiev pentru Bild.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...