Zelenski recunoaște că Occidentul i-a spus că Putin își dorește negocieri

Deși a acuzat mereu Rusia și pe Putin că tot timpul au fugit de responsabilitatea demarării unor negocieri bilaterale, mai nou, președintele Ucrainei admite că a primit informații de la occidentali că Vladimir Putin ar fi spus DA unor negocieri. 

„Am primit semnale că Putin dorește negocieri directe”, a spus Zelenski reporterilor la Kiev. În loc de negocieri tipice spatele ușilor închise, Zelenski a spus că a propus discuții publice cu Kremlinul, deoarece „Rusia duce un război public”.

Ucraina și Rusia au purtat discuții de pace în faza incipientă a războiului pe scară largă, dar nu s-a obținut niciun rezultat. Ucraina a declarat că negocierile cu Rusia sunt imposibile până la o retragere militară completă de pe teritoriul său. Președintele Volodimir Zelensk a spus că ar fi deschis la idee doar dacă Putin nu va mai fi la putere.

Zelenski le-a prezentat marţi liderilor G20, reuniţi în Indonezia, un plan în 10 puncte pentru încheierea războiului declanșat de Vladimir Putin în 24 februarie, printre care și retragerea trupelor ruse şi încetarea ostilităţilor.

„Rusia trebuie să-şi retragă toate trupele şi formaţiunile armate de pe teritoriul Ucrainei, iar Kievul să poată prelua controlul asupra tuturor secţiunilor graniţei sale de stat cu Federaţia Rusă”, arăta unul dintre punctele planului.

Însă planul nu a fost pe placul Moscovei, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, catalogând condițiile puse de Zelenski ca „nerealiste”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole