Zelenski: Unele state membre ale NATO sunt hipnotizate de agresiunea Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat marți, într-un discurs adresat liderilor europeni, că „NATO este cea mai puternică alianță din lume”, însă „unele state membre ale alianței sunt hipnotizate de agresiunea rusă”, relatează BBC.

Într-un video call cu premierul britanic Boris Johnson și reprezentanții altor state care participă la misiunea Joint Expeditionary Force, Zelenski și-a exprimat din nou frustrarea față de refuzul NATO de a impune o zonă de excludere aeriană în Ucraina.

Potrivit președintelui ucrainean, „NATO este cea mai puternică alianță din lume”, însă „unele state membre ale alianței sunt hipnotizate de agresiunea rusă”.

„Auzim vorbindu-se mult despre al Treilea Război Mondial, că ar putea izbucni dacă NATO închide spațiul aerian al Ucrainei pentru rachetele și avioanele rusești și, ca atare, nu a fost dispusă zona de excludere aeriană care ar fi avut scopuri umanitare(…)Asta permite armatei ruse să bombardeze orașele pașnice și să arunce în aer blocuri de locuințe, spitale și școli. Patru clădiri cu etaj au fost bombardate în cursul dimineții, zeci de morți”, a declarat el.

Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri aliaților NATO să stabilească o zonă de restricţie aeriană deasupra Ucrainei, însă alianța exclude această posibilitate pentru a nu intra în conflict direct cu Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...