Zero decese de Covid-19 în Africa de Sud, o premieră din 2020

Africa de Sud nu a mai înregistrat niciun deces provocat de Covid în ultimele 48 de ore, o premieră din 2020 pentru această țară, oficial cea mai afectată a continentului, au anunțat, marți, autoritățile sanitare.

Institutul național pentru boli transmisibile (NICD) a făcut acest anunț în cadrul informării zilnice asupra numărului de infectări, însoțit de un optimism prudent. ”Se observă că spitalele aproape că nu mai au cazuri de Covid”, a declarat Shabir Madhi, specialist în vaccinuri de la Universitatea Witwatersrand, pentru AFP.

”Știm că decesele declarate sunt subestimate cu un factor de trei, dar chiar și în acest caz rata este în general scăzută, a adăugat acesta, afirmând că aceste rezultate sunt direct legate de vaccinare și de valurile precedente ale pandemiei. Costul în vieți omenești a fost greu, dar o mare parte a populației a dobândit o protecție contra formelor grave ale bolii, a mai spus acesta.

Cel puțin 80% din locuitorii din Gauteng, provincia cea mai populată, unde se află și Johannesburg, au trecut prin boală, proporție care, potrivit specialistului, este aproape valabilă și în restul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...