Zilele Nordului: Subcarpaţi, Zdob şi Zdub şi Mircea Baniciu, capete de afiş

Cea de-a opta ediţie a evenimentului Zilele Nordului va avea loc între 27 şi 29 august, la Darabani şi în alte comunităţi din zonă.

La acest eveniment vor participa circa 8.000 de spectatori din România şi Republica Moldova.

Subcarpaţi, Zdob şi Zdub, The Kryptonite Sparks, Baba Dochia şi şase trupe din programul Rock Your Highschool vor concerta în Poiana Teioasa, iar Mircea Baniciu, Dan Byron şi Doru Trăscău şi Andrei Zamfir de la The Mono Jacks vor urca pe scena de la Conacul Balş.

Agenda festivalului cuprinde spectacole de teatru („O poveste foarte simplă” – Drama Club, „Antisocial” – Atelierul de teatru, „Gewalt la Darabani” – Texte bune în locuri nebune), proiecţii de film („Another Round”, „What do you see when you look at the sky?”, „Un triomphe”), expoziţii, şcoli de vară, dezbateri, conferinţe şi ateliere, tururi ghidate în regiune, clăci pentru reconstrucţia celei mai vechi şcoli săteşti din Moldova şi competiţii sportive (tenis, trail şi MTB).

„După un an în care pandemia ne-a obligat să mutăm pe stadion scena mare a festivalului, în august revenim în Poiana Teioasa pentru concertele de vineri şi sâmbătă. În deschiderea lor vor urca în premieră pe scenă trupele pe care le selecţionăm şi apoi antrenăm împreună cu partenerii noştri de la Overground Music în programul Rock Your Highschool, prin care descoperim şi promovăm viitoarele mari trupe din România. Un alt reper al ediţiei din acest an este începerea atelierelor pentru reconstrucţia, folosind exclusiv tehnici şi materiale tradiţionale, a celei mai vechi şcoli săteşti de stat din Moldova, viitor hub educaţional pentru şcolile din Nord”, a transmis Ştefan Teişanu, preşedintele Asociaţiei Nord, organizatorul evenimentului, conform news.ro.

Programul festivalului va fi actualizat pe www.zilelenordului.ro, iar abonamentele pot fi deja achiziţionate prin platforma www.iabilet.ro.

În preţul unui abonament Full Pass (150 de lei + taxe, până pe 17 iulie) este inclusă camparea gratuită la Darabani pe toată durata festivalului. Începând cu 18 iulie, preţul abonamentului va fi de 190 de lei + taxe, iar bilete pentru o zi se vor putea cumpăra numai la faţa locului şi doar în măsura în care vor rămâne locuri disponibile după vânzarea Full Pass-urilor.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole