Ziua Armatei, sărbătorită prin manifestări restrânse. Klaus Iohannis: Când spunem „Armată”, spunem „eroi”

Ziua Armatei Române este sărbătorită luni, 25 octombrie, printr-o serie de manifestări organizate restrâns, în contextul pandemic din prezent.

La evenimentele din Capitală participă președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Florin Cîțu și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

„Am pus un accent deosebit pe dezvoltarea unei culturi instituționale centrată pe cunoaștere și inovație. În ultimul an, complementar misiunilor noastre curente, am încheiat un proiect de suflet al tuturor românilor, concretizat în restaurarea, reabilitarea și conservarea Crucii comemorative a eropilor români din Primul Război Mondial de pe Vârful Caraiman.

În plan internațional am continuat să acționăm pentru întărirea organismelor de apărare colectivă din care facem parte. Granița de est a țării noastre în toate clee trei dimensiuni ale sale – terestră, aeriană și maritimă, este o parte importantă a Flancului estic al NATO și granița Uniunii Europene”, a spus Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis a participat la ceremoniile de la Mormântul Ostașului Necunoscut din Capitală, unde a ținut un discurs.

Când spunem «Armată» spunem «eroi». Pe ei îi cinstim astăzi, eroii noștri căzuți la datorie, cei care, cu prețul sacrificiului suprem, au apărat independența, suveranitatea și unitatea patriei noastre. Sunt onorat să particip la astfel de evenimente care păstrează vie memoria jertfei lor, a curajului și a demnității cu care și-au făcut datoria pentru ca tinerele generații să se bucure de libertate într-un stat puternic și suveran. Nu avem voie să ne uităm niciodată istoria și înaintașii.

Tot astăzi, de Ziua Armatei, îi omagiem și pe veteranii de război, veritabile modele de devotament, dârzenie și responsabilitate, nu doar pentru militari, ci pentru noi toți, întreaga societate. Evoluția țării noastre spre un stat modern și sigur așa cum este în prezent este strâns legată de Armata României. Profesionalismul și dăruirea dovedite de militari în teatrele de operațiuni au contribuit la parcursul nostru euro-atlantic și european, precum și la întărirea Parteneriatului Strategic solid cu Statele Unite. Suntem astăzi un aliat activ și apreciat în NATO și un membru important al UE, care își respectă angajamentele și contribuie la pacea și securitatea internaționale”, a spus președintele Iohannis.

Președintele a mulțumit Armatei și pentru implicarea sa în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Salut contribuția semnificativă a Armatei în gestionarea crizei sanitare. Personalul medical militar, precum și mijloacele necesare puse la dispoziția autorităților civile au salvat numeroase vieți. Armata, demnă de trecutul și de eroii săi, rămâne un reper solid și se bucură de încrederea românilor, contribuind la menținerea stabilității necesare dezvoltării societății noastre”, a spus șeful statului.

1 COMENTARIU

  1. Nu ma,zici armata,zici solde blocate de ani buni,pensii micsorate si bataie de joc!!!ma vrei apt la orice ora sin zi sau din noapte,acasa tot timpul,dar ma platesti cum vrei tu,nu mariri,nu indexari,nu al 13 lea,nu prime,nu vouchere!!!crezi ca ne hranim cu multumiri si elogii?!?avem in plus banii de haine si de hrana,care acum nu se mai vad,dar cand un bibliotecar ia mai mult decat un colonel si cand acesta ,la randul lui ,colonelul, e intrecut si de un brancardier,voi dati multumiri!!!niste jarle!!!mai votati-va niste bani ca ati ramas in urma!de ce ii depasiti numai de 5 ori cu salariile pe nemti???faceti-va ma,de zece ori mai mult ca ei,ca munciti mult!!!rusine!!!nuva e rusine la microfoane???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...