Ziua protestelor și pentru poliţiştii de penitenciare  

Poliţiştii de penitenciare ies la proteste, joi, pentru a-și exprima nemulțumirea față de modificarea Legii pensiilor militare. Protestul are loc de la ora 11.00 în faţa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

„Comisia Europeană şantajează Parlamentul României să adopte Legea pensiilor militare în forma dorită de Bruxelles, altfel ţara noastră nu va mai primi aproximativ 1,4 miliarde de euro. Guvernul a vândut apărarea, ordinea publică şi siguranţa românilor pe 1,4 miliarde de euro, bani care nu se vor duce în spitale, şcoli sau autostrăzi, ci în buzunarele firmelor de partid”, arată într-un comunicat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

România nu este singurul stat din UE sau din NATO care are un sistem diferit de calcul al pensiilor militarilor, atrag atenția sindicaliștii. Franţa, Germania, Polonia, Belgia sunt ţări în care asigurarea veniturilor angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, după trecerea lor în rezervă, se face pe un sistem de pensie de stat similar cu cel din România.

„Comisia Europeană îi transformă pe poliţişti, militari şi pe poliţiştii de penitenciare în cobaii Europei. După experimentul din România, urmează şi alte state NATO?”, avertizează sindicaliştii.

În același timp, reprezentanții FSANP susţin că politicienii coaliţiei de guvernare s-au întors de la Bruxelles cu condiţii dure în ceea ce priveşte pensiile militare de stat.

„În ciuda semnalelor de alarmă trase de sindicatele din poliţie şi din penitenciare, ‘directivele la plic’ pe care Comisia Europeană le-a dat României În același timp, conduc la depopularea şi deprofesionalizarea instituţiilor de forţă ale statului. ‘Dictatul de la Bruxelles’ (aşa cum au lăsat politicienii români să se înţeleagă) referitor la modificarea Legii pensiilor militare de stat ridică semne de întrebare cu privire la independenţa României vizavi de politica sa internă şi interesul său naţional. Poliţiştii de penitenciare înţeleg interesul general al Uniunii Europene, dar îşi pun întrebarea legitimă: Mai avem nevoie de cei 588 de parlamentari? Mai avem nevoie de 20 de miniştri, un prim-ministru şi doi viceprim-miniştri? De poliţişti, de militari şi de poliţişti de penitenciare, politicienii au arătat că nu mai au nevoie”, au mai precizat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.   

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...