Ziua Unirii Principatelor Române la Iaşi. Policienii au fost huiduiți

Publicat: 24 ian. 2023, 13:00, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Ziua Unirii Principatelor Române la Iaşi. Policienii au fost huiduiți
Sursa foto: Europa FM

Peste 7.000 de români s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a lua parte la manifestările organizate cu prilejul celebrării Unirii Principatelor Române. Însă, evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost huiduiți la Iași de protestarii adunați de AUR.

Încă de la orele 10.00, mii de români s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi. Festivalul a debutat cu un spectacol folcloric intitulat „Noi suntem români!”, unde au cântat interpreți de muzică populară, precum: Karla Ursu, David Simion, Maria Ionescu, Loredana Colotin, Ion Macovei şi Biatrice Duca.

La ora 11,00, în Piaţa Unirii au ajuns prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, parlamentari, lideri ai mai multor formaţiuni politice.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, huiduți la Iași

Însă, în momentul în care au luat cuvântul cei doi lideri au fost huiduiți.

„Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă”, a spus Marcel Ciolacu, în timp ce era huiduit de cei care au venit să ia parte la manifestările dedicate Micii Uniri.

Potrivit presei locale, huiduielile au venit din partea unui grup „tradiţional” de protestatari din Iaşi, membrii asociațiilor care militează pentru autostrăzi dar și din partea unui grup de simpatizanți ai partidului AUR.