Zvonuri despre demisia lui Cîțu. Sunt două scenarii posibile

În ultimile 24 de ore au apărut tot mai multe zvonuri, pe surse, legate de demisia premierului Florin Cîțu. Argumentul ar fi că o demisie înainte de votul moțiunii de cenzură face acest demers inutil. Iată care sunt scenariile posibile.

Dacă Guvernul Cîțu ar pica prin moțiune de cenzură, președintele Iohannis nu ar putea să-l propună imediat premier tot pe Florin Cîțu. O decizie a CCR interzice o asemenea variantă. Președintele ar trebuie să desemneze un alt premier, care să nu treacă de votul Parlamentului. Apoi să-l desemneze din nou pe Cîțu.

Însă, dacă premierul demisionează înainte de moțiune, președintele ar putea să-l repropună imediat pentru această funcție. Rămâne problema majorității parlamentare. Aceasta poate fi realizată numai cu ajutorul PSD. Dacă Florin Cîțu nu strânge o majoritate parlamentară, ne-am putea îndrepta spre anticipate.

Florin Cîțu își ține strategia la secret

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 29 septembrie, la finalul ședinței de guvern, că nu poate dezvălui strategia sa de a „câștiga războiul”. El a fost întrebat cu cine va negocia în Parlament, privind moțiunea de cenzură împotriva Executivului.

„Mă întrebați care e strategia mea de a câștiga un război. Nu pot să dezvălui strategia. Vom putea face tot ce putem pentru a continua guvernarea. Nu ne permitem nici măcar o zi fără guvern”, a declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...