10.000 de alergători au luat startul OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON 2024

Publicat: 12 mai 2024, 16:24, de George Andrei, în LIFESTYLE , ? cititori
10.000 de alergători au luat startul OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON 2024

 

10.000 de alergători de toate abilitățile au luat startul la primul eveniment de alergare important al anului 2024, cea de-a 13-a ediție OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON, desfășurat, duminică, pe un traseu de 21 de kilometri.

Câștigătorii la proba Masculin au fost maratoniștii veniți din Africa. Pe primele trei locuri s-au clasat Alex Nzioka Matata, care a parcurs traseul într-o oră, un minut și patru secunde, urmat de Elvis Chebor Tabarach, cu timpul de  01.04.03, și Bismark Kibet Langat, cu timpul de 01.04.10.

Pe locul 5 a ajuns alergătorul Leonard Mitrică (România), cu un timp de 01.07.04.

La proba Feminin, primele trei câștigătoare au fost tot din Kenya. Kosgei Cynthia Chepchirchir a venit pe locul unu, păstrându-și titlul din 2023, pe locul doi s-a clasat Rabecca Chepkwemoi, urmate de Naomi Jepkogei Maiyo.

Alexandra Ioniță din România a ajuns pe locul 6.

La cursa de 10 kilometri Autonom, proba Masculin, primii trei câștigători au fost George Surlea (România), s-a clasificat pe locul 1, urmat de Albert Munteanu (România), pe locul 2 și Dino Vidmar (Slovenia), pe locul 3.

La cursa 10 kilometri Autonom, proba Feminin, primele trei câștigătoare au fost din România. Alice Perjoiu, care s-a situate pe locul 1, urmată de Mihaela Botnari, pe locul doi, și Claudia Necula.

La Cursa Ștafetă a câștigat echipa Garmin Moldova (din R. MOLDOVA).

La cursa de 10 kilometri fotolii rulante, câștigător este Claudiu Mihaiu (România).

Primii cinci clasați femei și bărbați la cursele necompetitive general și fotolii rulante -Cursa Populară Mega Image din cadrul Semimaratonului București, participanții au primit, prin tragere la sorți, premii în bani, produse și servicii.

Alergătorii au traversat patru sectoare ale Capitalei, cu șapte puncte de cronometrare.

Măsurătorile au arătat 16.000 de pași, făcuți în alergare de câștigătorul din Keniya, de pe locul unu, și 33.000 de pași, pentru maratonistul sosit pe ultimul loc.

Logistica asigurată de organizatori a inclus 15 tone de fructe (banane, portocale și mere), 120.000 pahare reciclabile de apa, 40.000 pahare reciclabile energizant, 45.000 sticle 0.5 l apă plată, 9.000 sticle 2 litri de apă plată

Preocuparea pentru conservarea mediului și reciclare a inclus 80 tomberoane plastic, 80 tomberoane menajer, 40 tomberoane hârtie/carton.

Peste 65 de tone de gunoi, rezultat în cadrul evenimentului au fost colecate responsabil.

În lungime de 35 km o bandă din materiale biodegradabile a delimitat traseul.

Serviciile de poliție, jandarmerie, pază, medicale, și de pompieri au inclus 440 reprezentanți ai forțelor de ordine, 12 ambulanțe SABIF, 6 bicicliști în patrulare cu defibrilatoare,  60 de voluntari Crucea Roșie

Traseele pentru toate cursele au avut linia de start în centrul Bucureștiului, în Piața Constituției.

OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB și este membru cu drepturi depline al Asociației Internaționale a Maratoanelor și Curselor de Alergare Stradală (AIMS), deține certificarea World Athletics Label a Federației Internaționale de Atletism.

RunInBucharest este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România.

Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile #RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism). RunInBucharest a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de peste 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.