101 de focare de pestă porcină africană, active la nivel naţional

Un număr de 101 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active la nivel naţional, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din focarele active, două sunt în exploataţii comerciale, iar un focar într-o exploataţie comercială de tip A. În focarele afectate există 45.227 de porcine.

În intervalul 1 – 7 iulie, au fost înregistrate 21 de focare noi de PPA: 7 focare în judeţul Bihor, 5 focare în judeţul Teleorman, două focare în judeţul Sălaj şi câte un focar în judeţele Arad, Buzău, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Timiş şi Vrancea.

De asemenea, în perioada menţionată au fost stinse 15 focare de PPA: 4 focare în judeţele Cluj şi Vaslui, 3 focare în judeţele Arad şi Satu Mare şi un focar în judeţul Maramureş.

Din 2019 şi până în prezent au fost stinse 3.215 de focare de pestă porcină africană.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România – 31 iulie 2017 – şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.787 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe.

Potrivit ANSVSA, în perioada 1 – 7 iulie au fost înregistrate 10 cazuri noi de PPA la mistreţi, după cum urmează: judeţul Hunedoara – 4 cazuri PPA, mistreţi găsiţi morţi; judeţul Bacău – 2 cazuri PPA, mistreţi vânaţi; judeţul Alba – 1 caz PPA, mistreţ vânat; judeţul Botoşani – 1 caz PPA, mistreţ găsit mort; judeţul Sibiu – 1 caz PPA, mistreţ vânat; judeţul Vrancea – 1 caz PPA, mistreţ găsit mort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...