11 spitale militare din rețeaua MApN, pregătite să salveze răniți din Ucraina

În țara noastră, 11 spitale militare din rețeaua Ministerului Apărării Naționale sunt pregătite pentru asigurarea asistenței și tratamentul medical al răniților din Ucraina. Cele 11 spitale militare sunt în București, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, Timișoara, Iași, Craiova, Sibiu, Focșani, Galați și Pitești.

”Începând de astăzi, 27 februarie, toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt pregătite pentru a asigura asistența și tratamentul medical pentru militarii răniți din Ucraina”, a anunțat ministrul Vasile Dîncu.

De asemenea, în curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar ”Carol Davila” funcționează Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale. Centrul funcționează zilnic între orele 8 și 14 și este la dispoziția celor care vor să doneze sânge pentru răniți.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a luat decizia ”de a oferi răniților din Ucraina să poată fi tratați în spitale din România și, desigur, în funcție de solicitările părții ucrainene, să putem sprijini  și cu sânge”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...