144 de ani de la nașterea lui Albert Einstein. Ce lucruri mai puțin știute a făcut acesta

Marele geniu Albert Einstein s-a născut în Ulm, Germania, pe data de 14 martie 1879. Dacă evoluția savantului în lumea științifică este arhicunoscută, viața lui personală continuă să suscite un interes aparte.

La vârsta de 16 ani, Albert Einstein a renunțat la cetățenia germană pe motiv, fiind forma sa de a-și exprima detestul față de orice fel de naționalism și a preferat să fie „un cetățean al lumii”. În 1901 când a fost declarat cetățean elvețian.

Este cunoscut faptul că Albert Einstein s-a căsătorit cu singura studentă din clasa sa de fizică. Mai exact cu Mileva Maris, care era pasionată de matematică și științe și aspira să fie fizician.

Dosarul lui Albert Eisten la FBI avea 1.427 de pagini. Fizicianul a avut un copil nelegitim, al cărui mama ar fi fost chiar Mileva. Aceasta ar fi născut o fetiță în 1902, în timp ce locuia alături de familia ei, în Serbia. Copila s-a numit Lieserl, iar istoricii cred că cea mică a murit în copilărie, probabil din cauza scarlatinei, sau că a fost dată spre adopție.

În 1921, acesta a primit premiul Nobel pentru fizică pentru explicarea efectului fotoelectric. Cu banii primiți, acesta și-a plătit divorțul. Premiul s-a ridicat la suma de 32.250 de dolari 

După divorț, acesta a ales să-și refacă viața alături de Elsa, care era fiica mătușii din partea mamei lui Einstein. Erau, de asemenea, și verișori de gradul doi, tatăl Elsei fiind verișor cu tatăl lui Einstein.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...