22 de elevi și 7 profesori confirmați cu coronavirus în Giurgiu de la redeschiderea școlilor

Un număr de 22 de elevi, de la cei cu vârstă preşcolară la liceu, şi şapte cadre didactice au fost confirmaţi cu noul coronavirus în judeţul Giurgiu de la redeschiderea şcolilor la data de 8 februarie.

„Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, la ora actuală sunt 22 de elevi confirmaţi cu noul coronavirus, dintre care 21 din municipiu şi unul din judeţ. Cel mai tânăr elev confirmat este preşcolar, iar cel mai mare este clasa a XI-a. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost testaţi la domiciliu, în urma apelurilor la 112, existând, totodată, şi cazuri în care testarea s-a efectuat la cabinetele medicale din cadrul unităţilor de învăţământ unde elevii respectivi învaţă. În prezent, cursurile la clasele respective se desfăşoară în sistem online. De asemenea, la ora actuală sunt şapte cadre didactice confirmate cu noul coronavirus, dintre care cinci din municipiu şi două în mediul rural”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de ISJ Giurgiu.

Reprezentanţii DSP au precizat că, în prezent, atât elevii, cât şi cadrele didactice pozitive se află în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, în condiţiile în care “starea acestora de sănătate nu a necesitat internare”.

Din cele 187 de unităţi şcolare din judeţul Giurgiu, cinci din mediul rural se află în scenariul roşu, 40 îşi desfăşoară cursurile în scenariul galben şi restul sunt în scenariul verde. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...