27.000 de români au trecut prin vamă în a doua zi de Crăciun

Poliţia de Frontieră informează că, sâmbătă, în a doua zi de Crăciun, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 27.500 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 9.600 mijloace de transport, dintre care 3.300 automarfare.

Astfel, pe sensul de intrare au fost aproximativ 12.600 persoane cu 4.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 14.900 persoane cu 5.100 mijloace de transport.

Conform unui comunicat al IGPF, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 9.500 de persoane şi 3.800 de mijloace de transport (720 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 4.900 de persoane cu 1.800 mijloace de transport.

Poliţia de frontieră anunţă că lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitate apariţia suprasolicitărilor.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 22 fapte ilegale (11 infracţiuni şi 11 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 6.400 lei.

În plus, nu s-a permis intrarea în ţară a 37 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 3 cetăţeni români din diferite motive legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...