40% dintre rușii mobilizați trimiși pe front ar fi murit deja în războiul din Ucraina

Publicat: 13 feb. 2023, 20:57, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
40% dintre rușii mobilizați trimiși pe front ar fi murit deja în războiul din Ucraina

Aproape jumătate dintre rușii mobilizați din septembrie, trimiși pe frontul din Ucraina ar fi murit, conform unei analize făcute de serviciul rusesc al BBC.

Pe baza unor surse deschise, jurnaliștii au stabilit numele a 1.082 de ruși mobilizați care au murit în războiul din Ucraina.

De la jumătatea lunii decembrie, o creștere bruscă a pierderilor zilnice ale armatei ruse a devenit vizibilă. Pe parcursul anului 2022, surse rusești au raportat de obicei aproximativ 250-300 de decese în fiecare săptămână.

În prezent, cel puțin 600 de nume pot fi confirmate săptămânal, cifra crescând la o medie de 700 de persoane în fiecare săptămână de la sfârșitul lunii ianuarie.

„40% dintre rușii mobilizați, al căror deces a fost confirmat, au murit după 1 ianuarie. Pierderile reale în rândul celor mobilizați pot fi mult mai mari, deoarece multe rapoarte ale soldaților uciși în Ucraina din octombrie nu indică statutul lor.

Din acest motiv, uneori este imposibil de înțeles dacă o persoană s-a oferit voluntar pe front sau a fost mobilizată.

În același timp, în ultimele trei luni, aproximativ 70% din necrologurile armatei ruse ucise în Ucraina sunt însoțite de fotografii cu oameni în haine obișnuite și nu în uniforme militare.

Acest lucru poate fi o dovadă indirectă a pierderilor tot mai mari ale celor care până de curând erau specialiști civili”, susțin jurnaliștii BBC.

Pregătirea dezastruoasă

Publicația notează că, înainte de a fi trimise pe front, primele detașamente cu mobilizați au avut la dispoziție trei – șapte zile pentru a se pregăti. Pentru comparație, înainte de a fi trimiși în Afganistan, recruții sovietici au fost instruiți timp de patru până la șase luni.

„Mulți dintre cei care au fost în prima linie în octombrie – noiembrie au descris aproximativ aceeași imagine: au fost trimiși pe front fără instrucțiuni clare sau fără a li se explica unde se află.

Aprovizionarea lor a fost insuficientă, la primele bombardamente oamenii au fugit unde au putut, comandantul a dispărut sau a murit. Ca urmare, unitățile necoordonate au început să acționeze haotic și s-au despărțit în grupuri care adesea au fost ucise sau capturate.

Unitățile mobilizate care au ajuns pe front mai târziu – în noiembrie sau decembrie – erau deja mai coezive și, de obicei, mai bine echipate.

Dar a mai fost o problemă. S-a dovedit că adesea astfel de unități erau instruite în aceleași specialități, de exemplu, ca artileria, iar pe front au fost transferate infanteriei. Drept urmare, cei mobilizați se află din nou în prima linie nepregătiți”.