573 de migranţi recuperaţi din Mediterana de nava de salvare Ocean Viking au fost debarcaţi în Italia

573 de migranţi recuperaţi din Mediterana de nava de salvare Ocean Viking au fost debarcaţi în Italia, după ce aceasta autorizase acostarea în Sicilia, transmite dpa.

Până sâmbătă seara, toţi migranţii părăsiseră nava organizaţiei umanitare SOS Méditerranée în portul Augusta, a anunţat ONG-ul duminică.

Primii cărora li s-a permis debarcarea, vineri, au fost minorii şi persoanele care aveau nevoie de îngrijiri medicale speciale.

Autorităţile italiene au impus o carantină de 10 zile pentru echipajul de pe Ocean Viking.

SOS Méditerranée lansase miercuri un apel către Uniunea Europeană pentru ‘găsirea unui port sigur şi debarcarea migranţilor primiţi la bordul navei de salvare, cât mai rapid posibil.

Organizaţia era îngrijorată de epuizarea raţiilor alimentare preambalate şi a medicamentelor, precum şi de starea sănătăţii anumitor pasageri, obosiţi şi deshidrataţi după trei zile pe mare înainte de a fi salvaţi.

La 1 mai, nava a adus în Sicilia alţi 236 de migranţi salvaţi pe mare.

Conform Naţiunilor Unite, mai mult de 740 de migranţi s-au înecat în Mediterana în anul în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...