60 de minute are la dispoziție Guvernul să convingă Parlamentul să nu voteze moțiunea

Conducerea Senatului și a Camerei Deputaților a stabilit timpul pe care îl vor avea la dispoziție principalii actori care vor fi implicați marți pentru dezbaterea moțiunii de cenzură. Astfel, grupul parlamentar al Partidului Social Democrat va avea alocat intervalul cel mai mare de timp dintre partidele parlamentare.

Vor fi 26 de minute la dispoziția social-democraților pentru intervenții la tribuna Parlamentului, în vreme ce la pol opus ce grupul parlamentarilor neafiliați au alocat doar un minut.

Potrivit regulamentului grupurilor parlamentare din Cameră și Senat li se alocă timpul maxim corespunzător numărului membrilor lor, luându-se în calcul câte 10 secunde pentru fiecare parlamentar, la care se adaugă, cu același calcul, deputații și senatorii neafiliați.

Astfel, grupul social-democraților are alocate 26 de minute, la un număr total de 157 de parlamentari (110 deputați și 47 senatori), liberalii au 22 de minute la dispoziție, la un număr total de 134 de parlamentari (93 deputați și 41 senatori), USR-iștii se vor putea folosi de 13 minute, având 80 de parlamentari, în vreme ce parlamentarii lui George Simion vor avea la dispoziție doar 7 minute.

UDMR-iștii au primit 5 minute, în timp grupul minorităților naționale are 3 minute alocate. Grupul deputaților și senatorilor neafiliați are la dispoziție doar un minut, acesta numărând 5 parlamentari, 4 deputați și senatoarea Diana Șoșoacă.

În total, 77 de minute sunt alocate grupurilor parlamentare, în vreme ce Guvernului i se rezervă 60 de minute, pe care le va putea utiliza la începutul și la sfârșitul dezbaterilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...