Situație gravă la Rânca: 70% dintre unitățile de cazare nu au aviz ISU 

Publicat: 07 ian. 2024, 18:40, de Oana Dințică, în ESENȚIAL , ? cititori
Situație gravă la Rânca: 70% dintre unitățile de cazare nu au aviz ISU 

Situație gravă în stațiunea Rânca din județul Gorj, unde 70% dintre unitățile de cazare nu au aviz de la ISU.

Purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Traian Bădulescu, a declarat într-o emisiune televizată că foarte multe unități de cazare din Rânca nu au aviz de la ISU și nici de la primărie.  

,,Rânca e o stațiune foarte căutată, merg foarte mulți turiști și din zona Olteniei, Rânca, dar și din toată țara, firește. Poate ar fi bine și aceste controale să nu fie chiar înainte de deschiderea sezonului. Tocmai de aceea aș merge mai mult pe prevenire, să fie tot timpul anului, mai ales în extrasezon și să aibă timp să-și remedieze problemele și proprietarii structurilor de cazare”, a spus Traian Bădulescu.  

Purtătorul de cuvânt al ANAT vorbește și despre tragedia de la Ferma Dacilor

“Acolo vorbeam și de o structură totală din lemn. În Rânca sunt și foarte multe case de vacanță, proprietate privată, sunt și multe pensiuni, vile mai mici”, a declarat acesta.  

Traian Bădulescu afirmă că fiecare dintre unitățile de cazare ar trebui să aibă autorizație de la ISU indiferent de dimensiunea spațiului de cazare de numărul de turiști sau de camere. În acest moment, legislația în vigoare impune ca numai unitățile cu mai mult de 8 camere și care primesc mai mult de 15 turiști să aibă autorizație de la ISU.  

Este trist ca aceste controale să se facă numai după ce se întâmplă o tragedie, a mai spus Bădulescu.