De ce și-a tras SPP cabană de la Romsilva

Publicat: 04 nov. 2021, 08:00, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
De ce și-a tras SPP cabană de la Romsilva
Lucian Pahontu

PUTEREA a semnat recent că Serviciul de Protecție și Pază (SPP) condus de către eternul director Lucian Pahonțu și-a tras, pe repede înainte, în plin scandal privind alegerea președintelui PNL, o cabană de la Romsilva în nordul județului Argeș, dar Romsilva n-a precizat care a fost scopul acestei tranzacții imobiliare.

Convenție cu titlu oneros pentru pregătirea montană a cadrelor SPP

Prin două ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație de Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, de la sfârșitul lunii septembrie 2021, s-a decis „trecerea în domeniul public al statului și în administrarea Serviciului de Protecție și Pază a activului ”Cabana de muncitori Voici”, de la O.S. Domnești, din cadrul D.S. Argeș, aflat în patrimoniul Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva încheierea unei convenții cu titlu oneros cu Serviciul de Protecție și Pază cu privire la acest activ”.

Practic, Romsilva dă, printr-o convenție oneroasă, adică prin care fiecare parte urmărește să obțină un avantaj în schimbul obligațiilor pe care și le asumă, această cabană din județul Argeș în administrarea SPP condus de eternul Lucian Pahonțu.

Ulterior, la solicitarea PUTEREA, SPP a precizat că „imobilul este necesar instituției noastre pentru desfășurarea activităților de pregătire montană de către cadrele Serviciului de Protecție și Pază și pentru îndeplinirea angajamentelor față de ONU, NATO și ENPPF (Rețeaua Europeană de Protecție a Personalităților Publice)”. 

Practic, printr-o convenție oneroasă, adică prin care fiecare parte urmărește să obțină un avantaj în schimbul obligațiilor pe care și le asumă, această cabană a Romsilva din județul Argeș trece în administrarea SPP.

Muțenia Romsilva

Cabana de muncitori Voici se află în zonă superbă cu un fond de vânătoare de invidiat și, întâmplător sau nu, se află situat la vreo 20-30 km de locul unde s-a născut și crescut șeful SPP Lucian Pahonțu- Lerești-Argeș.

Oare de ce și-a tras SPP o cabană tocmai în nordul județului Argeș? Dar, interesant rămâne de văzut câți bani va pompa SPP în acest imobil și cât de utilă va fi această cabană „pentru îndeplinirea angajamentelor față de ONU, NATO și ENPPF (Rețeaua Europeană de Protecție a Personalităților Publice)”.

De asemenea, Romsilva a refuzat să precizeze care este valoarea de inventar a acestei cabane și de ce a trebuit să fie cedată la SPP.