Tesla va livra către Pepsi patru camioane electrice

Publicat: 09 nov. 2021, 16:45, de Otilia Caloian, în Business , ? cititori
Tesla va livra către Pepsi patru camioane electrice

Tesla va livra companiei americane PepsiCo, până la finalul anului, patru camioane electrice. Acesta este doar primul lot dintr-o comandă făcută de PepsiCo, în 2017, de o sută de camioane electrice.

Tesla Inc va livra în trimestrul patru din 2021 primul lot de camioane electrice companiei americane PepsiCo Inc, a anunţat şeful PepsiCo, Ramon Laguarta, într-un interviu acordat CNBC.

În decembrie 2017, PepsiCo a rezervat 100 de camioane electrice Tesla în încercarea de a reduce costurile cu combustibilul şi emisiile flotei sale.

Transporturile reprezintă 10% din emisiile de gaze cu efect de seră ale PepsiCo, a completat reprezentantul companiei producătoare de băuturi carbogazoase.

Pe lângă PepsiCo, și alte companii importante, precum Walmart Inc, J.B. Hunt Transport Services Inc şi Sysco Corp au comandat camioane electrice, Tesla.

PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 70 de miliarde de dolari în 2020. Portofoliul PepsiCo este format dintr-o gamă variată de produse alimentare şi băuturi, printre care 23 de branduri ce generează fiecare, anual, peste un miliard de dolari în vânzări de retail.

În România, Pepsi este reprezentată de Pepsi Americas, care a intrat pe piaţa locală prin preluarea Quadrant-Amroq Beverages, fostul îmbuteliator local al băuturilor PepsiCo, pe care l-a integrat în anul 2006.

Citește și Ce avere are Elon Musk. Cum s-a îmbogățit șeful Tesla cu 36 miliarde de dolari într-o singură zi

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele