Accident la Transilvania Rally

Publicat: 26 sept. 2020, 16:47, de Ziarul Puterea, în SPORT , ? cititori
Accident la Transilvania Rally
Transilvania Rally

Echipajul cu numărul 13 prezent la Transilvania Rally, care are loc în judeţul Cluj, a fost implicat într-un accident spectaculos.

Format din Eugen Cărăgui şi Robert Fus (Peugeot 208 R2), echipajul cu numărul 13 a fost implicat într-un accident în timpul probei speciale cu numărul 5, sâmbătă, la Transilvania Rally, cincea etapă a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano.

„Pe poziţia cu numărul 18 înaintea probei, maşina de concurs în care se aflau cei doi a ieşit în decor, lovind un copac. Ambii sportivi sunt conştienţi şi în afara oricărui pericol de agravare a stării de sănătate, acuzând doar dureri la nivelul toracelui, însă au fost transportaţi la spital cu o ambulanţă B1 Smurd cu medic pentru investigaţii suplimentare”, a anunţat Federaţia Română de Automobilism Sportiv pe Instagram.

Probele cu numărul 5 şi 6 au fost anulate în urma incidentului, iar raliul va continua cu proba 7, de pe Dângău.

Sâmbătă dimineaţa, în prima probă specială a zilei, echipajul Alexandru Piţigoi/Anton Avram (Porsche 911 GT3 CUP) a fost nevoit să abandoneze, iar proba specială numărul patru a fost anulată.

Informația a fost confirmată și de ISU Cluj care a menționat că „în cadrul etapei de pe traseul Dângău a Transilvania Rally trei dintre echipajele noastre care asigură intervenţia rapidă în cadrul competiţiei au fost alertate despre ieşirea în decor a unuia dintre autoturismele care participa la această probă. Pilotul echipajului a primit asistenţă medicală şi a fost transportat la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate. Acesta era în stare de conştienţă şi era cooperant. Copilotul a fost consultat de către salvatorii SMURD însă nu a fost transportat la spital”.

Potrivit sursei citate, pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat şi au asigurat măsuri specifice pentru siguranţa celor implicaţi în accident, precum şi a salvatorilor. (Foto: Facebook Transilvania Rally)