Lăsată să moară pe targă

Publicat: 10 feb. 2022, 18:31, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Lăsată să moară pe targă

Parchetul din Roma a deschis dosar penal de omor din culpă pentru personalul medical de la Clinica Tor Vergata, una de vază în chirurgia afecțiunilor cardiace. Și asta pentru că, pe 3 februarie, o femeie venită aici cu dureri abdominale, trimisă de la spitalul Vannini pentru investigații de tip CT, a încetat din viață, după zece ore de așteptare pe hol.

Adică, deși trebuia să fie chemată pentru examenul tomografic, femeia nu a fost băgată în seamă de nimeni. În vârstă de 67 de ani, Rossana Alessandroni a murit pe targa pe care se afla, ca urmare a unei hemoragii. Familia ei a făcut plângere către organele avizate, arătând că, dacă Rossana nu ar fi fost uitată pe hol, viața ei ar fi fost cel mai probabil salvată.

Ancheta, una destul de complicată, a început. Sunt cercetați angajații de la cele două unități medicale, fișele pacienților sunt puse și ele sub lupă. O autopsie a decedatei nu se poate face, pentru că aceasta a fost înmormântată a doua zi de la deces. Din primele declarații ale medicilor și asistentelor reiese că femeia, care a fost conform protocolului, testată pentru covid, a ieșit pozitivă.

Asta ar fi îngreunat procedurile de investigații. Căci, s-a făcut, după un timp, și al doilea test. Conform unității medicale, tot pozitiv.

Dar aparținătorii Rossanei contrazic medicii, afirmând că al doilea test a fost negativ și cei din spital pur și simplu au uitat de femeia aflată pe targă. Cercetările continuă pentru a se elucida dacă pacienta a fost sau nu tratată corect și prompt.