Cum a pierdut Roman Abramovici peste 700 de milioane de euro într-o singură zi, din cauza amenințării războiului dintre Ucraina și Rusia

Publicat: 16 feb. 2022, 19:00, de Puterea.ro, în Business , ? cititori
Cum a pierdut Roman Abramovici peste 700 de milioane de euro într-o singură zi, din cauza amenințării războiului dintre Ucraina și Rusia
Sursa foto: Futbol Brasileiro

Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra, a pierdut 650 de milioane de lire sterline (776 milioane de euro) într-o singură zi, din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Abramovici controlează compania rusească Evraz, a cărei activitate de bază este extracția de fier și cărbune. Acțiunile companiei au scăzut drastic, cu aproximativ 35%, luni, pe bursa London Stock Exchange, ca urmare a creșterii tensiunilor între Rusia și Ucraina. Astfel, patronul de la Chelsea a pierdut nu mai puțin de 650 de milioane de lire sterline, echivalentul a 776 de milioane de euro, într-o singură zi, informează publicația This is Money.

Evraz are peste 110.000 de angajați în Rusia, Ucraina, Cehia, Italia, Canada, SUA și Africa de Sud. Potrivit surei citate, Abramovici are o participație la Evraz de aproximativ două miliarde de euro.

Speculațiile despre izbucnirea unui război în urma unei posibile invazii a rușilor în Ucraina au declanșat teama investitorilor în legătură cu posibilele sancțiuni care vor fi impuse și care ar putea paraliza activitatea companiei Evraz, dar și a altor companii din regiune.

Roman Abramovici este intersat să cumpere clubul Vasco da Gama din Brazilia

Roman Abramovici a preluat în urmă cu 19 ani Chelsea Londra și a transformat-o într-una dintre cele mai puternice echipe de fotbal din Europa. Chelsea, sub patronajul lui Abramovici, a câștigat 18 trofee mari și a îndeplinit un vis pentru fanii lui Chelsea: trofeul Champions League a ajuns de două ori pe Stamford Bridge.

Recent, jurnalistul brazilian Jorge Nicola a scris că echipa de fotbal brazilianp Vasco da Gama a primit 20 de oferte de preluare, una dintre ele aparținându-i lui Roman Abramovici. Zvonul a fost publicat și pe Twitter, de publicația Futbol Brasileiro.

Vasco da Gama din Rio de Janeiro este una dintre cele mai respectate echipe din America de Sud.