AUR le cere președinților României și Moldovei negocieri rapide pentru reunirea celor două state

Publicat: 01 mart. 2022, 13:41, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
AUR le cere președinților României și Moldovei negocieri rapide pentru reunirea celor două state

Președinții României și ai Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu, precum și cele două parlamente, sunt invitați de reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor să inițieze cât mai rapid discuții și negocieri pentru a deschide calea reunirii celor două state locuite majoritar de români.

În contextul agresiunii brutale a Rusiei asupra Ucrainei, România are responsabilitatea protejării etnicilor români din afara granițelor de nord și de est. Cel mai bun aranjament de securitate și bunăstare pentru locuitorii Republicii Moldova este intrarea sub umbrela NATO și integrarea în UE prin reunificarea cu România. Contextul actual reprezintă, totodată, un prilej pentru înfăptuirea unui act de justiție, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală şi de drept international, prin revenirea definitivă a populației dintre Prut și Nistru între granițele României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AUR.

În opinia lor, acest pas ar reprezenta o rezolvare firească, după model german, a divizării națiunii române. De asemenea, unirea ar fi un act în profundă consonanță cu spiritul construcției europene, care mizează pe cooperare și integrare pentru asigurarea păcii în Europa.