Celtic Glasgow – Glasgow Rangers. Ianis Hagi poate scrie istorie în Scoția

Publicat: 17 oct. 2020, 07:02, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Celtic Glasgow - Glasgow Rangers. Ianis Hagi poate scrie istorie în Scoția

Celtic Glasgow și Glasgow Rangers se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 14:30 în Old Firm, cel mai vechi derby din istoria fotbalului. Primul meci oficial între cele două mari rivale a avut loc în 1890!

Ianis Hagi (21de ani) are șanse mari să fie titular la oaspeți. Pentru mijlocașul român, ar putea fi prima apariție în derby-ul Scoției.

„Un început foarte bun de sezon pentru Ianis. Ar fi minunat să joace, să evolueze bine, iar un gol ar fi fantastic. Vorbim de un adevărat derby, iar presiunea e mare. Glasgow – Celtic este cel mai important meci din Liga Scoțiană!”, a declarat fostul internațional român Gheorghe Popescu (53 de ani), pentru puterea.ro.

Hagi conduce clasamentul celor mai buni pasatori din Scoția. Mijlocașul a oferit 7 pase decisive pentru Rangers în acest sezon, 5 dintre ele au fost în campionat și două în preliminariile Europa League.

Înaintea confruntării dintre cele două rivale Rangers e pe primul loc, cu 26 de puncte după 10 etape, în timp ce Celtic ocupă locul secund, cu 25 de puncte, dar cu un meci mai puțin.