Diana Șoșoacă: Pentru cei de la Fântâna Albă de ce nu țineți un moment de reculegere? (VIDEO)

Publicat: 04 apr. 2022, 20:45, de Otilia Caloian, în POLITICĂ , ? cititori
Diana Șoșoacă: Pentru cei de la Fântâna Albă de ce nu țineți un moment de reculegere? (VIDEO)
Diana Șoșoacă

Senatorul Diana Șoșoacă a răbufnit, în această seară, după ce colegii săi din Parlament au ținut un moment de reculegere pentru victimele din Ucraina.

„Pentru cei de la Fântâna Albă de ce nu țineți un moment de reculegere?”, a spus Diana Șoșoacă. Totodată, Diana  Șoșoacă a fost revoltată și de faptul că a fost adus un steag mare al Ucrainei.

Masacrul de la Fântâna Albă a avut loc la 1 aprilie 1941, în Bucovina de Nord unde între 2000 și 4000 de români au fost uciși de către trupele sovietice când încercau să treacă granița din URSS în România.

Deși, potrivit unor date, nu au fost omorâți mai mult de 48 de civili, martorii locali au povestit despre un număr de victime mult mai mare, susținând că supraviețuitorii au fost torturați, executați sau îngropați de vii în morminte. Alți supraviețuitori au fost luați pentru a fi torturați și uciși de către NKVD, poliția secretă sovietică.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele