Cum l-au fugărit crescătorii de bivoli din Maramureș pe primarul din Suciu de Sus. De unde a pornit scandalul

Publicat: 04 mai 2022, 10:15, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Cum l-au fugărit crescătorii de bivoli din Maramureș pe primarul din Suciu de Sus. De unde a pornit scandalul

Răscoală în toată regula în localitatea Suciu de Sus din Maramureș, unde crescătorii de bivoli sunt nemulțumiți, deoarece pășunea comunală a fost scoasă la licitație. Sătenii îl acuză pe primar că licitația ar fi fost aranjată pentru un apropiat al unui deputat PSD din Seini.

Toată povestea a devenit cunoscută după de deputatul Darius Pop a postat pe Facebook un film înregistat la fața locului.

„100 de familii rămân fără mâncare. Pășunea asta a fost a noastră de mii de ani. Nu ne-au luat-o nici rușii, nici maghiarii, nici comuniștii. Dacă dispar animalele astea, dispărem și noi. Să vină primarul aici să ne spună ce facem cu animalele astea. El o licitat pășunea, a fost luată de cineva de la Seini. Ce facem noi cu animalele astea?”, a spus un localnic, potrivit Baiamare.net.

Oamenii au mers la sediul Primăriei, pentru că primarul nu a venit să discute cu ei la locul faptei. Numai că acolo, erau așteptați de echipaje ale poliției și jandarmeriei.

Deși era zi lucrătoare, primarul era de negăsit. Într-un final, și-a făcut apariția, dar lucrurile au degenerat. Edilul a început să urle, după care a fugit în sediul primăriei și a închis ușa cu cheia. A ieșit iar și a continuat să strige către oamenii care l-au ales, după care a fugit cu localnicii pe urmele lui spre o farmacie de lângă primărie, blocându-se în interior.

După ceva vreme, a revenit în Primărie, doar că după câteva urlete a fugit iar în sediul instituției și s-a ascuns în toaleta instituției. La tot acest circ au asistat câțiva polițiști și jandarmi.