Formația Zdob și Zdub despre scandalul de la Eurovision: „Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat”

Publicat: 15 mai 2022, 20:00, de Viorela Pitulice, în LIFESTYLE , ? cititori
Formația Zdob și Zdub despre scandalul de la Eurovision:

Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2022, formaţia Zdob şi Zdub, le-a mulţumit fanilor şi României pentru că au ajutat-o să se claseze pe locul 7 în finala de sâmbătă.

Cât despre scandalul momentului – juriile mai multor țări printre care și România au fost eliminate de la votul final de sâmbătă seara, artiștii din Republica Moldova spun că a fost decizia Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU).

„Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat. Căutaţi în internet declaraţia EBU. Voturile din 6 ţări au fost anulate”, le-au răspunsul fanilor muzicienii de la Zdob şi Zdub care s-au prezentat la finala de la Torino cu piesa „Trenuleţul”.

Reprezentanții TVR au semnalat faptul că au acordat 12 puncte Republicii Moldova, însă, votul a fost direcționat de organizator către Ucraina, iar transmisia video nu s-a efectuat pur și simplu. Și sunt doar câteva nereguli semnalate de TVR.

Iată mesajul de mulțumire transmis fanilor pe Facebook de Zdob și Zdub:

„Locul 7!!!! Locul 2 la televoting. Multumim!!!! Thank youuuu! Peace, Love, Folklore and Rock’n’Roll! Ukraine, Romania, felicitari!!! Europa, felicitari! Drag public, MULTUMIM!”