A început recoltatul la grâu, au apărut și incendiile. Ce a pățit un fermier din Călărași

Publicat: 22 iun. 2022, 15:00, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
A început recoltatul la grâu, au apărut și incendiile. Ce a pățit un fermier din Călărași

Nici n-a început bine campania de recoltat la grâu, că au și început să apară incendiile de vegetație provocate, cel mai probabil, de o mână ”criminală”. A pățit-o un cunoscut fermier din Călărași, Daniel Nica, care a pierdut în mare parte producția de pe circa 3.000 metri pătrați.

”Cât de nenorociți să fie unii și să fie în stare să dea foc la grâu?”, a postat fermeirul pe Facebook, unde a pus și câteva poze din care se vede clar pagubele produse.

”Este normal să cred că a fost pus focul pentru că nu au fost nori să fie vorba despre trăsnete. Nu ține nici povestea cu efectul de lupă al cioburilor de sticlă, este o poveste pentru a nu mai căuta făptașul și pentru a închide cazul. Ieri, marți – 21 iunie 2022, pe la ora 16:30 s-a întâmplat”, a declarat pentru Agrointel agricultorul din Călărași.

Norocul lui a fost că incendiul a fost observat la timp de fermierii vecini care l-au și stins foarte repede. Fermierul se consideră norocos chiar că nu s-a extins și a pierdut doar undeva la 1,5 tone de grâu.