Jongleriile și amantlâcurile frățești ”țesute” Nicușor Dan la CSM București

Publicat: 27 iun. 2022, 12:15, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Jongleriile și amantlâcurile frățești ”țesute” Nicușor Dan la CSM București
CSM- NICUSOR

Nicușor Dan pozează în edilul preocupat de destinele Clubului Sportiv Municipal (CSM) București, dar, în relitate, a țesut o mulțime de aranjamente, interese și cumetrii incredibilă.

Cei patru zmei ai lui Nicușor Dan și mutările salvatoare doar pentru ”Picioruș”

În această săptămână, CSM București, structură sportivă finanțată anual din banii bucureștenilor cu 12-15 milioane de euro, ne-a anunțat printr-un comunicat de presă că Vlad Enăchescu este ”managerul operațional” al secției de handbal, iar Cristina Vărzaru noul ”team manager” al echipei de handbal fete.

Aceste mutări vin la scurt timp de la demiterea Gabrielei Szabo de la conducerea CSM București și numirea ca interimar în locul acesteia a lui Iulian Pâslaru. La prima vedere, totul pare ok, dar, în realitate, este un aranjament incredibil țesut de Nicușor Dan și câțiva oameni de încredere ai acestuia pentru a fi menținut la echipa de handbal feminin pe antrenorul Adrian Vasile – ”Picioruș”, unde anual se ”toacă” cam 4.000.000 de euro.

Artizanii acestui aranjament sunt cei patru dintre cei cinci membrii ai Consiliului de Administrare impuși de Nicușor Dan – consilieri USR – Luminița Gabriela Șerban și Nicorel Nicorescu, consilierul PNL – Răzvan Mihai Socolovici și Cristi Roșu, consilierul său personal. Ei sunt cei care au decis revenirea lui Vlad Enăchescu și a Cristinei Vărzaru, dar cel mai fericit este antrenorul Adrian Vasile ”Picioruș”.

De ce? Păi ”Picioruș” a fost impus antrenor la fete de Vlad Enăchescu, iar la aceea vreme era iubitul Cristinei Vărzaru. Cu acest preparator fizic la timonă ajuns peste noapte ”selecționer”, CSM București a ratat trei ani la rând Final Four-ul iar anul acesta a pierdut și campionatul.

Vlad Enăchescu, 18 mai 2020: ”Nu sunt în concordanță cu un diletantism incredibil, cu delăsarea și cu minciuna

Pentru cei din lumea handbalului și nu numai, numirile celor doi este ca și cum ai sărit din lac în puț. De ce? Foarte simplu. Vlad Enăchescu a fost numit șeful secției handbal la CSM București pe 12 iulie 2019, cu o remunerație lunară de 19.000 de lei, dar nu a rezistat nici măcar un an și pe 18 mai 2020 a demisionat sau a fost demis.

”Am decis să nu mai continui alături de club pentru că valorile mele nu sunt în concordanță cu un diletantism incredibil, cu delăsarea și cu minciuna” spunea după plecarea de la CSM București.

Enăchescu, iunie 2022: ”Sunt om de echipă

Dar, imediat după ce a fost impus ”manager operațional”, discursul său despre CSM București s-a schimbat radical. ”Am fost mereu atras de provocări și acum am primit cu și mai mare bucurie propunerea venită din partea conducerii clubului! Pentru că de fapt este o revenire și sunt convins că putem relua totul fix de acolo unde am lăsat lucrurile! Consider esențială organizarea, profesionalizarea și eficientizarea sportului, absolut obligatorii în contextul european și în cel mondial. Sunt om de echipă și am convingerea că experiența Cristinei Vărzaru, coroborată cu planurile de acțiune foarte bine puse la punct vor aduce din nou bucurie și zâmbet pe chipurile suporterilor noștri! Avem ambiții mari și ne dorim cât mai multe performanțe de care bucureștenii să fie cu adevărat mândri! La CSM București nu există decât un singur obiectiv: VICTORIA!”, a precizat Vlad Enăchescu. 

Așadar, acum, de la CSM București a plecat doar Gabriela Szabo, dar a revenit Cristina Vărzaru însă tot ”Picioruș” este selecționerul Cristinei Neagu.

Enăchescu lăudat de vătaful masonilor

Numai că, Vlad Enăchescu nu prea are nici în clin nici în mânecă cu managentul celei mai galonate secții de handbal din România. El este absolvent de UNEFS specializarea baschet și a părăsit corabia CSM București când aceasta luase apă, ceea ce spune foarte mult despre ”omul de achipă” Vlad Enăchescu.

Dar, ceea ce se știe mai puțin este faptul că Vlad Enăchescu joacă într-o echipă, cea a Radu Ninel Bălănescu, vătaful controversat al masonilor din România. Și către sfâșitul anului trecut anului trecut, acesta era lăudat Bălănescu în fața ”fraților” masoni:  ”Mi-a plăcut și mă bucur foarte mult, faptul că inclusiv în aceste zile, respectabilul frate Vlad Enăchescu a continuat acel program caritabil”. Așadar, nimic nu este întâmplător!

Vărzaru, de la îngropat FRH, la amantlâcuri vechi și noi

Impunerea de către cei patru locotenenți ai lui Nicușor Dan a Cristinei Vărzaru ca team manager a echipei de handbal feminin este o reîntoarcere la vechea dragoste. La scurt timp după a revenit ca jucătoare la CSM București, Cristina Vărzaru s-a combinat cu preparatorul fizic de atunci Adrian Vasile.

În timp, lucrurile au evoluat, preparatorul fizic a ajuns antrenor la CSM București, unde a demonstrat că este doar selecționer pentru Cristina Neagu. Ulterior, în 2018, Cristina Vărzaru ajunge secretar general al Federației Române de Handbal făcând un tandem letal pentru handbalul românesc cu Alexandru Dedu. Și cât de bine au condus cei doi federația se vede cu ochiul liber, fetele au ajuns în lumea a doua spre a treia, băieții în lumea a patra, iar tineret și juniori ne batem pentru locurile de la 17 în jos.

Adică, managementul celor doi la FRH a fost un dezastru pentru handbalul românesc. Dar, Dedu a fost debarcat de la federație, iar conflictuala Vărzaru a fost obligată să-și caute un nou cuib pe lângă jobul de la UNEFS. Și l-a găsit la CSM București, unde se reîntâlnește cu ”Iubi” Picioruș, cel pe care chiar ea l-a impus la echipa națională de fete pe care deja a scufundat-o în anonimat.

Gașca de la FRH merge mai departe la… CSM București

Așadar, mutările ”girate” de Nicușor Dan la CSM București după consulatarea celor patru consilieri de încredere este doar o manevră ieftină de imagine ca povestea să meargă mai departe, adică să se toace fără număr banii bucureștenilor.

Iar ca povestea să meargă mai departe, Nicușor Dan ar putea să-l aducă la CSM București și pe Alexandru Dedu. Astfel, gașca de iubire Vărzaru-Picioruș-Dedu ar merge mai departe, având ca naș pe Nicușor Dan, iar ”frate”pe Vlad Enăchescu.