Păpuși de la jandarmii gălățeni pentru fetițele refugiate

Publicat: 05 aug. 2022, 11:29, de Nina Marcu, în ACTUALITATE , ? cititori
Păpuși de la jandarmii gălățeni pentru fetițele refugiate

Jandarmii, prin prisma meseriei, sunt chemați la tot felul de intervenții. E treaba lor să stea scut la proteste, să dea pisicile jos din copaci – da, da, ei și pompierii, să facă bucurii unor copii. Cred că, deși nu scrie în fișa postului, în sufletele lor e inscripționată drept datorie și asta, să facă fericiți niște copii.

Desigur, au multe alte treburi. Dar, când jandarmii lasă armele și cumpără păpuși, e cu adevărat emoționant. Să vedem ce, cum, unde, când a fost. În comuna Independența din județul Galați au ajuns, la scurtă vreme de la izbucnirea războiului din Ucraina, o mamă cu două fetițe.

O familie din localitate le-a găzduit. Și acum, deși au trecut mai bine de 160 de zile de când Putin a început „operațiunea specială” asupra vecinilor cu capitala la Kiev, ucrainencele sunt acolo. Fetițele, Anya şi Vika, s-au acomodat. Toată lumea se poartă frumos cu ele. Dar, și așa, tot simt unele lipsuri și inconveniente ale vieții de refugiat.

Cea mai mare, Anya în vârstă de opt ani, potrivit Agerpres.ro, a văzut cum o fetiță refugiată, la fel ca ea, a primit o păpușă de la Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, Sucursala Galaţi. Și-a dorit să primească și ea una. O păpușă. Sau dacă nu păpușă, măcar o jucărie. Orice jucărie.

Așa că, le-a scris un mesaj celor de la asociație, întrebându-i dacă poate să primească și ea, ca fetița aceea, o păpușă. Aceștia au luat legătura ce jandarmii gălățeni, cerând, la rându-le, ajutor.

„Conducerea asociaţiei ne-a arătat mesajul, iar noi, jandarmii gălăţeni, am decis să îi facem o surpriză Anyei. Am pus mână de la mână şi am ales pentru ea păpuşi, jocuri de atenţie şi o sacoşă de dulciuri, iar acum două zile ne-am deplasat în comuna Independenţa. Fetiţa se afla în curte şi nu înţelegea ce se întâmplă, însă mama ei i-a explicat că jandarmii din Galaţi au văzut mesajul ei şi au venit să îi aducă darurile dorite. După ce şi-a depăşit momentul de timiditate, Anya a îmbrăţişat pe fiecare jandarm şi a mulţumit pentru darurile primite. Pentru noi a fost un moment emoţionant şi ne-am bucurat că am putut să aducem un strop de bucurie şi normalitate în sufletul unui copil”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi, Mircea Bădin.

Astfel, cele două fetiţe, Anya şi Vika, nu au primit numai jucării şi dulciuri, ci chiar o porție imensă de fericire. Copilăria e frumoasă și copiii se mulțumesc cu puțin. Așa că, notăm și noi încă o poveste frumoasă de la jandarmi.