Dodon despre guvernul și președintele Republicii Moldova: „Așa incompetență, mizerie și iresponsabilitate la conducerea țării n-a fost niciodată!”

Publicat: 05 aug. 2022, 13:21, de Nina Marcu, în POLITICĂ , ? cititori
Dodon despre guvernul și președintele Republicii Moldova: „Așa incompetență, mizerie și iresponsabilitate la conducerea țării n-a fost niciodată!”
igor dodon

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova e foc și pară pe actualul guvern de la Chișinău. Practic, e pornit pe planul strategic pentru iarnă, anunțat de guvernanți și care se referă la strategia de „prevenire a impactului crizei energetice, în caz de limitare a furnizării gazelor naturale și pregătirea pentru perioada sezonului de încălzire 2022-2023”.

Atât de pornit e Dodon, că strigă în gura mare: mizerie la conducerea țării! Fostul președinte afirmă că <<Maia Sandu și PAS sunt gata să distrugă definitiv instituțiile, societatea, educația, oamenii. Pentru prostia acestor marionete politice trebuie să plătească din greu și bătrânii, și copiii din Moldova. Uitați-vă ce „plan strategic” au pregătit acești nesimțiți de la guvernare:

  • Reducerea temperaturii agentului termic livrat în cadrul sistemului centralizat de producere a energiei termice cu până la 10%, în condițiile respectării valorilor minime normate. Aceasta ar urma să reducă consumul de gaze naturale în mărime de 13 mln. m3;
  • Sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte (după ora 23:00), ce va reduce consumul de gaze cu 1,4 mln. m3;
  • Organizarea procesului de învățământ la distanță/online pentru instituțiile de învățământ (cel puțin 10 zile pe lună) – economie de circa 13 mln. m3.

Așa incompetență, mizerie și iresponsabilitate la conducerea țării n-a fost niciodată. Să facă economie din contul sănătății și a securității oamenilor sunt în stare doar niște oameni lipsiți de suflet și indiferenți față de suferința cetățenilor. Pentru Maia Sandu se vede că e mai simplu să lase oamenii să înghețe și să stea pe întuneric, decât să negocieze prețul la gaz și să aducă liniște în țară.

Moldoveni, voi cât o să mai suportați aceste „vremuri bune”, care vă fac viața tot mai rea și mai rea?>> a declarat Dodon.