O româncă la un pas de evacuare în Italia

Publicat: 08 aug. 2022, 14:41, de Nina Marcu, în ACTUALITATE , ? cititori
O româncă la un pas de evacuare în Italia

Conform cotidianului italian Fiorenza Oggi din provincia Pistoia, Toscana, o româncă de-a noastră are probleme serioase. Femeia, după cum au spus membrii Asociației Români Uniți din Toscana (Associazione Rumeni Uniti in Toscana) care au semnalat cazul în presă, a venit în Italia acum 21 de ani, când s-a căsătorit cu un italian și a făcut doi copii cu el.

Cum se întâmplă adesea, căsătoria a scârțâit și cei doi s-au despărțit. Bianca, românca despre care spun și care a primit cetățenia italiană încă de la căsătorie, este acum bolnavă, în scaunul cu rotile, cu multe probleme de sănătate. Nu se poate întreține singură, mama ei e cea care are grijă și de ea, și de cei doi copii minori.

Acum, deși locuiește de mulți ani într-o casă din localitatea Monsummano Terme, unde, conform înțelegerii cu fostul soț, ea a plătit utilitățile și el chiria, este amenințată cu evacuarea, pentru că nu are titlu de proprietate pentru casa în care locuiește.

Din câte spun cei de la Associazione Rumeni Uniti in Toscana, nu există o sentință de evacuare de la proprietarul imobilului, dar a venit una de la fostul soț. S-au făcut cercetări, ca să se vadă dacă e legal tot acest demers de evacuare, dar răspunsuri de la autoritățile italiene nu au prea venit.

Bianca nu se ține agățată de casa aceea, dar solicită, din cauza problemelor de sănătate, ajutor statului italian, ca să primească o locuință socială cu chirie subvenționată. De asemenea, să i se respecte dreptul de a se trata pentru toate bolile de care suferă.

Foto: fiorenzaoggi.it