În Texas, sunt interzise 40 de cărți. Printre ele și Biblia

Publicat: 23 aug. 2022, 14:45, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
În Texas, sunt interzise 40 de cărți. Printre ele și Biblia

Districtul Școlar Independent Keller din Texas, unde învață aproximativ 35.000 de elevi, a decis să reexamineze conținutul a 40 de cărți existente în bibliotecile școlare.

Deși cărțile mai fuseseră verificate și revizuite înainte, de către o comisie competentă, acum intră iar în vizor, pentru că pe 8 august s-au lansat cerințe noi, în legătură cu lecturile elevilor.

De mai multă vreme există o mișcare care cere interzicerea unor texte și cărți care, potrivit cercetărilor PEN, organizație non-profit care se ocupă cu apărarea libertății de exprimare în SUA, are în vizor probleme precum rasismul, comunitatea LGBTQI + și fascismul.

Bibliotecarii au primit un e-mail trimis de cei din district în care se arată: „Odată ce vor fi puse la punct aceste aspecte, bibliotecarii vor putea folosi acele linii directoare pentru a revizui cărțile care au fost contestate. De îndată ce o carte este aprobată, prin intermediul noi linii directoare, va fi pusă înapoi pe raft”.

Printre cărțile care au intrat la revizuire și care vor fi interzise, cel puțin pentru o vreme, sunt Jurnalul Annei Frank și Biblia, dar și „Fun Home A Family Tragedy” a lui Alison Bechdel, cartea de poezie „Milk and Honey” a lui Rupi Kaur și „That Fantastic Worst Worst Year of My Life” de Jesse Andrews.

Conducătorul grupului care cere revizuirea și interzicerea unor cărți, Charles Randklev, a explicat într-o postare pe Facebook că este necesar să se procedeze așa „pentru a proteja copiii de conținutul sexual explicit”.