INCREDIBIL. Gabriela Firea vrea să toace 500.000 de euro pentru închirierea unui sediu

Publicat: 10 oct. 2022, 12:45, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
INCREDIBIL. Gabriela Firea vrea să toace 500.000 de euro pentru închirierea unui sediu
Gabriela Firea

De aproape un an de zile, Gabriela Firea mimează zi de zi că este ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, fapt pentru care nici până azi nu are un sediu al ministerului pe care-l păstorește.

Ministerul fantomă al Gabrielei Firea unde se plimbă documentele prin București

PUTEREA a semnalat faptul că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) condus de Gabriela Firea nu are încă un sediu cât de cât reprezentativ și, ca atare, se poate spune că se plimbă ca țiganul cu cortul prin București.

Astăzi, Gabriela Firea stă ca ministrul în cabinetul Ciucă în cele două camere din Palatul Victoria, alți angajați își desfășoară activitatea într-o locație de pe strada Romulus, iar cei proveniți din fostul minister al Tineretului și Sportului au rămas în sediul din strada Vasile Conta.

Locația pusă la dispoziția pentru sediul ministerului condus de Firea  de Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS) de pe strada Romulus nr.6 din Sectorul 2 este de fapt casă cu o suprafață utilă de 477,94 mp și o curte de 545 mp, dar, care ”nu dispune de locuri de parcare”.

Chiria lunară pentru acest sediu închiriat, atenție, ”până la finalul anului 2022”, este de 14.536,22 de lei. Astfel, zilnic sau de câte ori este nevoie, documentele ministerului sunt plimbate pe traseul Vasile Conta-Romulus-Palatul Victoria.

Chirie lunară de 35.000 de euro pentru confortul Gabrielei Firea

Numai că, Gabriela Firea vrea cu orice preț un sediu reprezentativ pentru ministerul fantomă pe care-l conduce. Ca atare, recent, pe site-ul MFTES a apărut un anunț (vezi documentul în facsimil) pentru ”închirierea unui spațiu într-o clădire de birouri, în suprafață utilă de min. 2.000 mp – max. 2.500 mp, pentru cca 250 persoane, cu utilități și spații de parcare pentru necesitățile proprii desfășurării activității și stabilirea sediului”.

Durata contractului de închiriere este ”până la data de 31.12.2022, cu posibilitatea prelungirii în condițiile asigurării fondurilor necesare”. Pentru închirierea unui asemenea sediu, ministerul condus de Gabriela Firea este dispus să aloce pentru un an de zile zile suma de 420.168 de euro fără TVA, adică 35.014 euro pe lună, la care se vor adăuga cheltuielile pentru utilități.

Asta înseamnă că chiria pentru un metru pătrat va fi între 14 și 17,5 euro, și potrivit informațiilor noastre deja se știe locația unde se va muta ministerul păstorit de Firea. Este vorba despre o clădire de birouri din zona Casei Presei.

Dar, mai trebuie precizat că în anunțul de închiriere se menționează că sediul MFTES este pe Calea Victoriei nr. 3, iar pe site-ul ministerului adresa este strada Romulus nr. 6, Sector 2. Oare cât timp va mai trece până când ministerul condus de Firea va funcționa că de aproape un an de zile el există doar pe hârtie?

Vezi aici Anunțul Gabrielei Firea