Joe Biden, a patra ieșire în public după alegeri: Vom câștiga!

Publicat: 07 nov. 2020, 09:00, de Mădălina Bălăceanu, în Internațional , ? cititori
Joe Biden, a patra ieșire în public după alegeri: Vom câștiga!

Joe Biden a avut, vineri seara, a patra ieșire în public de la închiderea urnelor de la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Americanul pare destul de sigur că va câștiga scrutinul.

„Nu avem încă o declarație finală de victorie, dar cifrele ne spun că este clar”, a spus Biden din Wilmington, Delaware, în această seară.

„Vom câștiga această cursă. Uită-te doar la ce s-a întâmplat de ieri. Cu douăzeci și patru de ore eram în urmă în Georgia, acum suntem în avans și vom câștiga acel stat. Acum douăzeci și patru de ore eram în urmă în Pennsylvania și vom câștiga Pennsylvania.

Și acum suntem în față, dar câștigăm în Arizona, câștigăm în Nevada și, de fapt, avansul nostru tocmai s-a dublat în Nevada. Suntem pe drumul spre peste 300 de voturi electorale. Și uitați-vă la numerele naționale. Vom câștiga această cursă cu o majoritate clară, cu națiunea în spatele nostru”, a spus Biden.

„Poate că uitându-vă la televizor, vi se pare că numărarea voturilor se mișcă greu, dar nu uitați, nu sunt niște simple numere, sunt voturile voastre. Democrația funcționează, voturile voastre vor fi numărate. Nu voi lăsa să se oprească”, a spus Joe Biden, într-o aparentă aluzie că va contracara demersurile în justiție ale echipei Donald Trump referitoare la numărarea voturilor.

Biden: Nu avem timp de războaie

Joe Biden nici nu i-a pomenit numele lui Donald Trump în discursul său și a făcut apel la solidaritate: „Avem multe probleme de rezolvat, n-avem timp de războaie”, a declarat fostul vicepreședinte din administrația Obama.

„Așteptăm rezultatele finale, dar nu stăm degeaba”, a ținut să sublinieze candidatul democrat, schițându-și un profil de viitor președinte, conform Digi24.

Biden a mai spus că primul lucru pe care îl va face în contextul în care ar câștiga alegerile prezidențiale ar fi să combată pandemia de coronavirus.Alte priorități vor fi economia, șomajul pe care l-a adus pandemia, dar și încălzirea climatică, a menționat Joe Biden.

Fostul vicepreședinte a subliniat că a fost votat de peste 74 de milioane de americani, un record absolut..

„Și nu uitați cine suntem: suntem Statele Unite ale Americii”, a spus în final Joe Biden, sugerând că Statele Unite au o imagine de păstrat inclusiv pe plan internațional.