Tractorul românesc, la mare căutare. Care este motivul pentru care s-au dublat vânzările

Publicat: 30 oct. 2022, 12:48, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Tractorul românesc, la mare căutare. Care este motivul pentru care s-au dublat vânzările

Chiar dacă 2022 a fost un an greu pentru producătorii agricoli din cauza secetei, vânzările producătorului român de tractoare Irum de la Reghin au mers destul de bine, aproape că s-au dublat, după cum susțin reprezentanții firmei. Principalul atu: utilajele agricole se află în stoc și nu trebuie așteptat cu lunile pentru livrare, cum se întâmplă acum în mare parte la produsele aduse din import.

“Cererea  a crescut destul de mult, chiar dacă este un an mai greu din punct de vedere al producțiilor. Fermierii au prins încredere în produsele noastre, aproape că s-a dublat cererea față de anul trecut, datorită faptului că fiind un tractor românesc beneficiază de service, de piesele de schimb realizate în România, iar, mai ales, în perioada aceasta, termenul de livrare este foarte important. Tractoarele le avem pe stoc, la fel și piesele de schimb“, a declarat pentru Puterea Dan Ceorec, șef vânzări Irum.

Agricultorii din România cumpără și câte două-trei tractoare odată, mai spune reprezentantul producătorului din Reghin. Anul trecut, a fost înregistrată chiar și o tranzacție în care o fermă mare a achiziționat nu mai puțin de 25 de utilaje agricole.

Compania are în portofoliu o gamă largă de produse și tractoare, începând cu puteri de la 24 CP până la 102 CP la prețuri care variază între 10.600 de euro și 40.500 euro. Cel mai bine se vinde produsul vedetă tractorul Tagro 102 CP.

“Este cel mai mare tractor din portofoliu, conceput și produs 100% în fabrica Irum de către inginerii nostri. Acesta beneficiază de cel mai nou motor de la Fiat. Este un tractor simplu, mecanic, cu care orice fermier își poate face treaba“, ne-a declarat Ceorec la Indagra.

România este principala piață de desfacere pentru Irum, acoperind undeva la 80% din producție. Tractoarele agricole produse la Reghin ajung, însă, și în Ungaria și Austria, în timp ce tractoarele articulate forestiere sunt livrate în Europa, America de Nord și Canada.

IRUM este o companie cu capital integral privat românesc deținută de familia Oltean, cu o tradiție de aproape 70 de ani, specializată în producția de utilaje forestiere și tractoare agricole.

Citește și Un fermier din Teleorman se plânge că oile îi mănâncă grâul: „Trebuie crescute economic, nu pe terenurile mele”