CFR Cluj – Ballkani 1-0. Campioana României s-a calificat în play-off-ul pentru optimile Conference League

Publicat: 03 nov. 2022, 21:53, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
CFR Cluj - Ballkani 1-0. Campioana României s-a calificat în play-off-ul pentru optimile Conference League

CFR Cluj a învins-o, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe Ballkani, din Kosovo, în ultima etapă a grupei G a Conference League.

În urma acestei victorii, campioana en-titre a României a încheiat grupa pe locul doi, calificându-se în play-off-ul pentru optimile competiţiei. În celălalt meci din grupă, Slavia Praga şi Sivasspor au remizat, scor 1-1. Gruparea turcă s-a calificat în optimile de finală, terminând grupa pe primul loc.

Unicul gol al partidei din Gruia a fost înscris de Boateng, în minutul 17, cu un şut din careu.

În minutul 32, gazdele au primit penalty, după ce Malele a fost faultat în careu. Ciprian Deac a executat, portarul Frasheri a apărat, dar arbitrul central a decis repetarea loviturii de la 11 metri pentru că jucătorii de la Ballkani au intrat în careu în timpul executării loviturii de pedeapsă. Deac a schimbat colţul, dar nici de această data nu l-a învins pe portarul Frasheri.

Adversara CFR-ului Cluj în play-off-ul Conference League va fi o echipă clasată pe locul trei în grupele Europa League.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, A. Burcă, Braun – C. Deac (Petrila 66), Boateng, Muhar, Roger (Cvek 88) – Yeboah, Malele (Janga 81). ANTRENOR: Dan Petrescu

Ballkani: Frasheri – Thaqi, Dellova, Jashanica, Potoku (Kapra 72) – Zyba (Lucas 64), Emerllahu, Kuc(Tush 88) – Berisha (Bekteshi 64), Rrahmani, Jorenica. ANTRENOR: Ilir Daja

Cartonaşe galbene: Deac 42, Muhar 61 / Emerllahu 32, Jashanica 34, Bekteshi 85

Arbitri: Daniel Schlager – Christian Dietz, Sven Waschitzki – Tobias Reichel (toţi din Germania)

Clasament: