Franța: Planul alb pentru situații excepționale în toate spitalele din cauza bronșiolitei

Publicat: 10 nov. 2022, 22:00, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Franța: Planul alb pentru situații excepționale în toate spitalele din cauza bronșiolitei

Epidemia de bronșiolită avansează în Franța, motiv pentru care ministrul francez al Sănătății, Francois Braun, a decis declanșarea planului alb prevăzut în situații sanitare excepționale în toate spitalele.

Ese vorba despre planul ORSAN (organizarea răspunsului sistemului de sănătate în situații sanitare excepționale) specific acestei epidemii, care permite ca toate spitalele să se poată concentra pe această problemă acută în prezent, a subliniat ministrul Braun.

Un total de 6.891 de copii cu vârste sub doi ani au fost consultați la ”urgență” pentru bronșiolită în metropolă, în săptămâna 31 octombrie – 6 noiembrie, înregistrându-se o creștere cu 7%  față de săptămâna anterioară. Aproximativ 2.337 de copii au fost spitalizați.

Bronșiolita este o infecție virală – provocată în special de virusul sincițial respirator (VSR) – frecventă la copiii mici, caracterizată prin inflamația și congestia bronhiolelor.

Simptomele bronșiolitei sunt asemănătoare unei răceli obișnuite, după care se adaugă tuse, respirație șuierătoare și uneori dificultăți de respirație.