Injecțiile cu toxina botulinică bune și la erecție!

Publicat: 13 nov. 2022, 23:00, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Injecțiile cu toxina botulinică bune și la erecție!

Pentru problemele de erecție sunt medicamente sau intervenția chirurgicală. Dar iată că știința medicală a găsit o soluție mai eficace și mai ușor de suportat: injecțiile cu toxina botulinică.

În luna septembrie, un meta-studiu (analiza mai multor studii deja realizate) s-a focalizat pe o injecție cu toxina botulinică, cunoscută sub numele de Botox, care ar putea avea efecte pozitive și în cazul problemelor de erecție. Este ceea ce susțin autorii studiului publicat în revista Urology.

Cercetătorii specialiști urologi au analizat șapte studii, din care două preclinice, ce implică 362 de bărbați. Acestora li s-a adminsitrat o injecție intra-cavernoasă, cu scopul de a declanșa erecția.

Cercetătorii au putut consemna că la aproape jumătate dintre participanți  situația s-a ameliorat, în timp ce  40% dintre participanți au reușit să aibă relații sexuale la mai puțin trei luni după tratament.

Un real beneficiu al toxinei botulinice

În general, acest meta-studiu indică un real beneficiu al toxinei botulinice.

Cum ajută Botox în cazul tulburărilor erectile?  Trebuie să știm că Botox acționează ca un relaxant muscular. Injectat în penis, va destinde mușchiul ceea ce va ajuta erecția.

Potrivir autorilor studiului, Botox ar putea fi eficace mai multe luni. În privința duratei avantajelor injecțiilor de Botox, studiile au descris un avantaj clar în cursul primelor trei luni de tratament. Acest avantaj pare să regreseze în următoarele șase luni.

Acum, se așteaptă un studiu mai amplu, pentru a stabili cu precizie beneficiul injecțiilor cu Botox în cazul tulburărilor de erecție, în așa fel încât în curând acestea să fie recomandate pacienților.