Multe persoane știu această rețetă după numele de prăjitură bulgărească cu mere!
Seamanănă cu o budincă, mai ales dacă sunt merele coapte.
Rețetă de post: Ingredientele pentru prăjitura de neratat
– Mere(5 buc)
-Griș( un pahar)
-Făină albă( un pahar)
-Praf de copt( 10 g)
-Unt sau ulei de cocos(50g)
-Lapte sau lapte vegan(250 ml)
Cum trebuie să faci prăjitura pe care nu vrei s-o ratezi
Pentru început trebuie să măsori cele 3 ingrediente uscate cu paharul – grișul, zahărul și făina. Ele se pun într-un bol, se adaugă prahul de copt și se amestecă compoziția. A venit momentul să speli merele, să le cureți de coajă și se folosești răzătoarea cu găuri medii. Se scoate cotorul.
Asterneți cu hârtie de copt o formă de 24-26cm în diametru. Se pune la baza tăvii 1/3 din amestecul uscat cu griș. Se nivelează cu o furculiță jumătate din cantitatea merelor. Se pune din nou 1/3 din compoziția de griș și se nivelează până le termini pe toate. A venit momentul să topești untul și să-l amesteci cu laptele cald. Cu o fuculiță sau bețișor de lemn, se fac găuri pentru a ajunge laptele în prăjitură.
Se pune prăjitura la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute. Desertul trebuie lăsat la răcit 5-6 ore înainte de servire, potrivit
lalena.ro.