30 de persoane arestate după ce au ascuns canabis într-un fals convoi umanitar către Ucraina

Publicat: 07 dec. 2022, 18:54, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
30 de persoane arestate după ce au ascuns canabis într-un fals convoi umanitar către Ucraina
Sursă foto: Ziare.com

30 de persoane au fost arestate după ce au ascuns mai multe droguri printre ajutoarele umanitare pentru Ucraina. Plantele, ascunse în „provizii şi ajutor umanitar cu destinaţia Ucraina” ar fi trebuit să ajungă în mai multe țări europene.

Deținuții – ucraineni, spanioli, germani și marocani – ar fi camuflat drogurile în cutii de carton care au fost transportate prin mai multe țări cu dube.

Poliția a devenit suspicioasă după ce a identificat un grup de ucraineni care colectau canabis din toată Andaluzia și îl depozitau într-un apartament din Mijas, provincia Malaga.

Poliția a oprit două autoutilitare cu înmatriculare în Ucraina în Fuengirola, Malaga, care transportau 109 kg de marijuana ambalate în vid și camuflate în cutii de carton. Cei patru ocupanți au fost arestați.

Ulterior, Poliția spaniolă a efectuat o serie de percheziții în mai multe provincii andaluze – Malaga, Granada, Cordoba și Sevilla – și a confiscat aproape 800.000 de euro, șase arme, dispozitive de urmărire prin GPS și 2.500 de plante de canabis.

Alte 26 de arestări au fost efectuate pentru trafic de droguri, apartenența la o organizație criminală, deținere ilegală de arme și fraudă electrică, printre alte infracțiuni.