Cine sunt cei doi actori români din serialul „Otomanii”, de pe Netflix

Publicat: 11 ian. 2023, 18:02, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Cine sunt cei doi actori români din serialul

În serialul „Ascensiunea imperiilor: Otomanii” care face furori pe Netflix sunt implicați și actori, dar și istorici români. Iată cine sunt cei doi actori care joacă în serialul „Otomanii”, Radu Micu și Daniel Nuță, și cum au fost filmările pentru ei!

Al doilea sezon al serialului turcesc de pe Netflix „Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman Mehmet VS Vlad“ a fost lansat pe data de 29 decembrie 2022 și îl are în prim-plan pe domnitorul Vlad Țepeș.

Producția în care apar actori și istorici români este pe primul loc în top 10 cele mai vizionate seriale de la noi din țară. Vlad Țepeș este interpretat de Daniel Nuță, iar actorul Radu Micu apare în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a domnitorului. Iar actorul turc Cem Yigit Uzümoglu, îi dă viață sultanului Mahomed al II-lea Cuceritorul.

Cine este Daniel Nuță, actorul român care îl interpretează pe Vlad Țepeș în serialul „Otomanii”

Daniel Nuță a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie din București în 2015, iar de atunci a interpretat roluri importante în serialele de la Antena 1 „Sacrificiul“ (2020) și „Adela“ (2021).

Mai mult chiar, actorul a avut apariții și în filmele „Dragonheart Vengeance“, „High Strung Free Dance“ și „Eroii de la podul Jiului”. Până la serialul de pe Netflix, Daniel Nuță l-a mai interpretat pe Vlad Țepeș în serialul „Egregora“. 

„Producția Netflix a cerut neapărat actori români pentru rolul lui Vlad și pentru rolul lui Radu cel Frumos, fratele de sânge al lui Vlad. Intuiția sclipitoare a regizorului a fost să nu îl ia pe Radu cel Frumos din România, cu care oricum aveam foarte puțină interacțiune, ci să îl ia pe Dimitrie, comandantul de arme al lui Vlad. M-am pregătit serios pentru casting, am dat și m-au ales. Cam așa a fost începutul aventurii“, declara Daniel Nuță, citat de radioimpuls.ro.

„Scenariul e foarte bine scris, lucrul cu regizorul a fost o încântare, colegii niște minunați – majoritatea, imaginea – briliantă, echipa din spate – am rămas prieteni cu aproape toți, ne scriem, ne dăm mesaje cu cât de dor ne e de perioada aia. Cred că asta e rețeta unui serial mare, cu buget mare, pentru a ieși un produs foarte bun.  Oamenii reprezintă, de fapt, rețeta. Ei, ca întreg, pot face un lucru simplu să fie sau să nu fie extraordinar“, a mai spus actorul.

Cine este Radu Micu, actorul care apare în serialul „Otomanii” în rolul lui Dimitrie

Radu Micu, celălalt actor român din serialul Otomanii, care joacă rolul lui Dimitrie, s-a născut pe 18 iulie 1982, în Iași și a absolvit UNATC în 2005. În prezent, este actor la Teatrul Excelsior din București, unde poate fi văzut în spectacole precum „Cenușăreasa“, „Iluzia comică“ sau „O noapte furtunoasă“.

A jucat și pe scenele altor teatre din București și din țară, dar și în seriale TV: „Valea mută“ (HBO), „Las Fierbinți“ (2014), „Iubire ca în filme“ (2006), „Păcatele Evei“ (2005). A avut apariții în filme precum „The Last Enemy“ (2008), „Catacombs“ (2007), „Sweeney Todd“ (2006), „Blood Rayne“ (2005), „Madhouse“ (2004), „Gunpowder“, „Treason and Plot“ (2004).

De 15 ani, Radu Micu este căsătorit cu Antonia Ionescu, cu care are doi copii, o fetiță de trei ani și un băiat de 15 ani, David, care pare că-și dorește să devină tot actor, la fel ca tatăl lui.

Micu a menționat faptul că și-a făcut „prieteni pe viață” la filmările pentru această mini-serie.

Acum un an eram în Turcia împreună cu Daniel Nuţă din cauza lui Domnica Circiumaru. Acum dacă tot eram acolo, am repetat, am filmat și ne-am făcut prieteni pe viață! In decembrie ne vom reprezenta neamul în apriga luptă cu Mehmed!”, a scris Radu Micu, într-o postare pe Facebook.

A fost foarte tare toată experiența Otomanii, mai ales că tot sezonul a fost filmat acolo, în Istanbul, iar echipa de producție ne-a ținut pe toată perioada filmărilor acolo, la Istanbul.

Pot spune că timp de trei luni au avut grijă să nu ne lipsească nimic, au avut grijă să ne simțim ca acasă. Ne-am simțit foarte bine și plus de asta ne-au pus la dispoziție cam tot ce ne-am dorit. Ce visam noaptea a două zi dimineață aveam. În special pentru rol, pentru antrenamente, pentru repetiții și toate lucrurile astea. Ne-au facilitat niște lucruri pe care nu le-am întâlnit la toate filmele”, a dezvăluit Radu Micu pentru click.ro.

A fost un episod în care noi ne antrenam pentru lupte și am fost la probe pentru costume, iar noi nu știam că sunt zale adevărate. Din metal real, oțel adică, au 18/20 de kilograme, iar în momentul în care în care le pui pe tine intri în pământ. M-am uitat și la Daniel și am zis „cum ne luptăm noi cu astea pe noi?”.

Dar a fost și o muncă fizică destul de mare și intensă pentru că am fost la sală și am muncit. Ne-am dedicat repetițiilor cu săbiile și tot repetând coregrafii era să spargem geamul la cameră cu sabia și Daniel era să dea jos lustra”, a mai spus actorul.

Cine sunt istoricii români din serialul „Otomanii”, de pe Netflix

Istoricii români Andrei Pogăciaş şi Mihai Hasan au fost implicaţi în producţia serialului, iar Mracel Iureș este cel care narează varianta în limba română.

Andrei Pogăciaș este istoric și autor în revista Historia.

Prin 2020 am fost contactat de cineva de la casa de producție video din Turcia, Karga 7, pentru o participare ca istoric la partea a doua a seriei. Ne-am înțeles, am povestit cu regizorul principal din L.A., și am ajuns la Istanbul în martie 2021, laolaltă cu bunul prieten și al dracu’ de bun medievist Mihai-Florin Hasan. Am povestit amîndoi cât am putut mai mult și mai bine despre perioada lui Vlad Țepeș, viața lui, politica zonei, Europa de Est, războaie, armată, structuri sociale etc etc.

Mihai mai mult pe chestii civile, io mai mult pe ce știu cică mai bine, și anume armate, campanii, politică, tactici, strategii. Ne-am întors acasă și am mai trimis mici bucăți de consultanță pe haine boierești, echipamente militare, cetatea Poenari (desen de-al lui Radu Oltean), ce ni s-a mai cerut. Colaborarea a fost excelentă pe tot parcursul interacțiunii atât cu americanii, cât și cu turcii. Super oameni, super specialiști, cu ștate vechi de plată în producția de documentare pentru mari canale TV.

Am întrebat cine mai e din România pe-acolo, fiindcă nu voiam să ne asociem cu anumite nume de amatori feroce care produc c***t cu iz istoric pe bandă rulantă. Fără falsă modestie sau orgoliu sau altceva, ci pur și simplu chestiune sanitară. Ne-am bucurat mult când am văzut trailerul să aflăm că doi actori români, Daniel Nuţă și Radu Micu, joacă în rolul lui Vlad, respectiv aghiotantul său principal. Super fain au jucat, băieții știu meserie. Narat de Marcel Iureș, serialu’ e ce trebe.  

Per ansamblu, serialul, după părerea mea, e cea mai bună variantă video a vieții lui Vlad, mult mai bun decât filmele românești «istorice» din perioada comunistă sau bălăriile filmate în ultimii ani de fanteziști. Se vede că producția e serioasă, s-au depus eforturi, s-a încercat crearea unei realități cît mai palpabile, scenariul e ok. Da, putea să iasă mult mai bine din punct de vedere istoric, dar e foarte bun așa cum e”, a scris Andrei Pogăciaș într-o postare pe Facebook. 

Mihai-Florin Hasan e profesor de istorie și un cercetător pasionat de istoria medievală, mai precis de infracționalitatea Evului Mediu, temă pe care a scris mai multe studii.