Inginerie financiară de 250.000 de euro la SMART SA, regizată de directorul impus de Bădălău şi Caraşol

Publicat: 14 dec. 2019, 10:33, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Inginerie financiară de 250.000 de euro la SMART SA, regizată de directorul impus de Bădălău şi Caraşol

PUTEREA a semnalat recent că, la scurt timp după ce fostul ministru al Economiei, baronul de Giurgiu Niculae Bădălău, l-a numit pe Dănuț Carașol președinte al Directoratului de la Transelectrica – acesta fiind acum arestat pentru că s-a folosit de o diplomă de studii falsă -, el a mai făcut o mutare surpriză, mai exact numirea, pentru patru luni, a lui Florin Alexandru Ioniță, prieten la cataramă cu Caraşol, ca director general al societății SMART SA.

În aceste zile, prietenul lui Caraşol a regizat o licitaţie cu dedicaţie care i-a scandalizat chiar și pe subordonații săi.

Asigurare voluntară cu dedicaţie

La 1 septembrie 2019, Consiliul de Administrație provizoriu de la Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport S.C. „Smart” S.A. a decis ca director general, cu mandat provizoriu de patru luni, adică până la 31.12.2019, să fie Florin Alexandru Ioniță. Acesta n-are nicio legătură cu activitatea de la Transelectrica și Smart, provenind de la o firmă care vindea mașini și unde el se ocupa să răspundă la solicitările clienților. Dar, în schimb, Florin Alexandru Ioniță a avut la angajare marele atu că este prietenul lui Dănuț Carașol, directorul penal impus de Bădălău în fruntea Transelectrica.

Pe 3 decembrie 2019, SMART SA condus de omul lui Caraşol, Florin Alexandru Ioniță, a anunţat organizarea pe repede înainte, mai exact pe 17 decembrie 2019, a unei licitaţii deschise privind achiziţionarea de „Asigurări voluntare de sănătate pentru angajaţii SMART SA”. Valoarea estimată a contractului este de 1.171.124,24 de lei, adică circa 250.000 de euro. Numai că, surpriză! Caietul de sarcini pentru achiziţionarea acestor asigurări nu este cel care a fost discutat şi aprobat de către directorul impus de Caraşol cu reprezentaţii sindicatelor, ci a fost modificat de către cine ştie … Florin Alexandru Ioniță. Fapt pentru care reprezentanţii sindicatelor au sărit ca arşi, acuzându-l pe directorul Ioniţă de aranjament cu dedicaţie precisă, pentru ca acest contract să meargă către cine are el interes. Practic, SMART SA va achita către o anumită societate de asigurări câte 400 de euro pentru fiecare dintre cei 650 de angajaţi ai societăţii. De ce? Pentru că aşa a considerat de cuviinţă, directorul general interimar impus de Bădălău şi Caraşol al cărui mandat, de patru luni expiră, pe 31 decembrie 2019.