Sibiu: Un nou container pentru decesele de Covid-19 la Spitalul Clinic de Urgență

Publicat: 19 nov. 2020, 10:59, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Sibiu: Un nou container pentru decesele de Covid-19 la Spitalul Clinic de Urgență

O nouă situație îngrijorătoare în județul Sibiu. Morga Spitalului Clinic de Urgență (SCJU) nu mai face față deceselor cauzate de Covid-19, motiv pentru care trupurile pacienților care mor vor fi depuse într-un container, al doilea, situate în curtea unității medicale.

Cel de-al doilea container este donat de un cetățean și este prevăzut cu o instalație de climatizare montată de o companie cunoscută din industria alimentară, pentru a asigura temperatura și condițiile optime pentru păstrarea cadavrelor, anunță directorul administrativ al spitalului, Robert Fotache.

„La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru că nicio firmă nu a vrut să intre în curtea spitalului şi atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispoziţie un container, iar firma ne-a venit în ajutor şi ne-a montat climatizarea unde era containerul”, a declarat Robert Fotache, potrivit Agerpres.

Astfel, în acest moment există două containere pentru decedații Covid-19 lângă morga SCJU, însă nu există pacienți înautru. Directorul a precizat că cel de-al doilea container, pentru a face faţă, dacă numărul de decese din cauza noului coronavirus va mai creşte.

Robert Fotache a mai precizat că primul container de lângă morga spitalului nu este prevăzut cu nicio instalație de asigurare a temperaturii corespunzătoare, din cauză că nicio firmă nu a dorit să monteze climatizarea, de teamă ca nu cumva angajații să se infecteze cu coronavirus.

 „O să încercăm să punem şi acolo (în primul container n.r.) instalaţie de climatizare”, a anunţat Robert Fotache.