Premierul Ciucă anunță activarea Centrele Județene de Coordonare în 14 județe afectate de viscol

Publicat: 05 feb. 2023, 12:17, de Cezar Amariei, în Orașul meu , ? cititori
Premierul Ciucă anunță activarea Centrele Județene de Coordonare în 14 județe afectate de viscol
Nicolae Ciucă

Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției au fost activate, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, în 14 județe, a anunțat duminică primul ministru Nicolae Ciucă.

Acesta a stabilit, împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel național.

„Forțe ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști, jandarmi – , alături de serviciile de Ambulanță, Salvamont, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor sunt în  misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate și pentru sprijinirea oamenilor.

Mijloacele si echipamentele sunt operative și, în 14 județe am activat Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Suntem in legătură și cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetățeni și, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora.

Totodată, la nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetățenilor  și mediului de afaceri.

Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populației și economiei, indiferent de condițiile  meteorologice ale acestei ierni”, a transmis duminică primul ministru.