Alina Gorghiu vrea să dețină controlul administrativ la RAR

Publicat: 09 feb. 2023, 14:05, de Ion Teleanu, în ECONOMIE , ? cititori
Alina Gorghiu vrea să dețină controlul administrativ la RAR
Alina Gorgiu si RAR

Scandalul dintre PSD și PNL privind împărțirea membrilor în consiliile de administrație de la entitățile de sub tutela Ministerului Transporturilor și Infrastructurii este departe de a fi încheiat, iar ultima ciocnire dintre cele două partide a avut loc la Registrul Auto Român (RAR).

3.000 de euro pe lună, membru în CA de la RAR

La ora actuală, din cei șapte membrii provizorii ai Consiliului de Administrație de la RAR, cinci sunt de la PSD- Mîndrescu Bogdan Stelian, Barbu Nelu Vasile, Chisăliță Ioan Narcis, Dolineaschi Andrei, Ștefan Costel Dorin, unul de la PNL-Popa Ion, și reprezentantul Ministerului Finanțelor-Zinca Marius. Numai că s-a declanșat procedura ca acești administratori ai RAR să aibă contracte de mandat pentru patru ani, fapt pentru care s-a pornit un adevărat război.

Dar, miza scandalului dintre cele două partide este pentru ocuparea funcției de președinte al Consiliului de Administrație. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vrea ca secretarul de stat Bogdan Mîndrescu să fie președintele CA de la RAR, în timp ce, PNL, prin vocea Alinei Gorghiu, vrea ca secretarul de stat Ion ”Iani” Popa tot de la Ministerul Transporturilor să fie el șeful bordului administrativ.

 Însă, Alina Gorghiu insistă în coaliție pentru impunerea lui Ion ”Iani” Popa întrucât acesta este fostul prefect de Argeș dar, în același timp, este omul său de încredere în organizația județeană a liberalilor argeșeni. Deocamdată, PSD și PNL n-au căzut de acord în privința președintelui CA de la RAR, dar cert este că a fi membru în acest bord administrativ înseamnă aproape 3.000 de euro pe lună.

Citește și INCREDIBIL. Alina Gorghiu: Le urez tuturor românilor să uite traumele de la Revoluţie