Fenomen spectaculos pe Lacul Beliș din Munții Apuseni. Pe luciul apei au apărut adevărate opere de artă

Publicat: 02 mart. 2023, 19:22, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Fenomen spectaculos pe Lacul Beliș din Munții Apuseni. Pe luciul apei au apărut adevărate opere de artă

Fenomen spectaculos pe Lacul Beliș din Munții Apuseni. Pe luciul apei au apărut niște gravuri, absolut remarcabile, realizate parcă în cele mai bine gândite tipare.

Temperaturile scăzute au făcut ca Lacul Beliș să înghețe.În fotografiile surprinse, zilele acestea, de Raul Ghiran, președintele Asociației Rescue Transilvania, se poate observa cum pe luciul apei au apărut adevărate opere de artă.

„Când Dumnezeu se joacă cu natura, niciun artist nu Îl poate egala! Cel mai bine o demonstrează expoziția, la propriu, a creației pe Lacul Beliș. Forme impunătoare, ca niște gravuri, și absolut remarcabile, realizate parcă în cele mai bine gândite tipare, pastelează suprafața înghețată a apei.

E un spectacol dedicat privirii celor care trec prin zonă! Merită să urcați în Apuseni pentru că peisajul de iarnă te îmbie. E o poveste la tot pasul iar imaginile fac, în mod real, cât o mie de cuvinte”, spun reprezentanții Apuseni Transilvania.

Lacul Belis-Fantanele este un lac artificial de acumulare, aflat in Muntii Gilaului, judetul Cluj.Lacul,cu scop hidroenergetic are o suprafață de 9,8 km pătrați și măsoară 13 kilometri lungime.